Actiunea „Miercurea sirenelor”

Actiunea denumita generic „Miercurea sirenelor” se desfasoara, incepand din luna august 2017, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel national si pentru imbunatatirea timpului de reactie a autoritatilor in situatii speciale de urgenta. Actiunea se desfasoara in toata tara, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Exercitiul de alarmare se desfasoara intre orele 10:00 – 11:00. in acest interval, sirenele suna 4 minute, 2 minute unul din semnalele alarma la dezastre (cinci sunete), prealarma aeriana (trei sunete) si alarma aeriana (15 sunete), urmate apoi de sunetul de incetare (un sunet continuu de 2 minute).

Tipul de semnal introdus se stabileste de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice sunt inundatiile, semnaland iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.

Sirenele Municipiului Medias sunt cuprinse intr-un sistem integrat, intr-un arbore ierarhic: municipiu, ISU Sibiu, IGSU. In Medias sunt 8 sirene electronice si 5 electrice, toate cuprinse intr-un sistem de actionare centralizat, mai putin sirena electrica aflata in proprietatea SC Armax Gaz SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *