Interviu: Un mediesean, curator al Muzeului Apiculturii din Feucht, Germania (audio)

Situat la aproximativ 20 de km de Nȕrnberg, Feucht este o comuna-targ din districtul Nürnberger Land, regiunea administrativa Franconia  Centrala, landul Bavaria, Germania. In aceasta localitate se afla Muzeul Apiculturii, unde curator este medieseanul Nicky Langa. Despre Nicky am mai scris in articolul dedicat “Mediesenii de pe marile ecrane”, dar aseara am realizat un interviu cu el despre Zeidel Museum.

In anul 1986, Primaria din Feucht, dupa ample si elaborate lucrari de restaure a cladirii Casei “Hutzler” (costurile fiind de aproximativ 1 milion de marci vest-germane) inaugureaza  “Muzeul Apiculturii”, ca spatiu de expozitie. Cladirea, cu aspectul sau francon, creeaza ambianta potrivita pentru muzeu și exponatele sale.

Aici puteti obtine atat informatii despre apicultura, cat si despre istoria culturala a Zeidelwesens (Stuparitul in Evul Mediu).

Colectia de echipamente apicole acopera trei etaje, fiind prezentate peste 740 de exponate. Stupi din perioada medievala (Zeidlerwesens), dar si cutite de prisacar (apicultor), afumatoare pentru apicultori, custi pentru matci (regine) si utilaje moderne, cum ar fi centrifuge de miere. Inveti multe despre dezvoltarea Zeidlerwesens (“Stuparitului in Evul Mediu”) din  regiunea Padurii Imperiale Nürnberg si asupra rolului activ pe care Feucht l-a jucat de-a lungul secolelor, dar si a Tribunalului Apicultorilor, Zeidlergericht.

Casa “Hutzler”, impreuna cu Muzeul Apiculturii, este o statie, incepand din anul  2010, de pe traseul  circular turistic,  “Circuitul celor trei conace”, toate aflate in Feucht. Programul de vizitare este sambata, intre orele 12:30-17 şi duminica, intre orele 13:30-17:30. Adresa este Pfinzingstraße 6, 90537 Feucht.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *