Zilele Culturii Ortodoxe, la Micasasa

La Micasasa s-a desfasurat duminica, 28 octombrie a.c., un spectacol, sub genericul Zilele Culturii Ortodoxe. Organizat de Parohia Ortodoxa Micasasa si Primaria Comunei Micasasa, manifestarea continua seria evenimentelor initiate la Medias, in 2016, de catre Protopopiatul Ortodox Roman Medias, in parteneriat cu Asociatia Culturala ”Mediasul nostru” Medias, cu binecuvantarea IPS dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.

La Micasasa, satenii, adunati in fata bisericii ortodoxe din centrul comunei, alaturi de artistii ce urmau sa evolueze pe scena, s-au deplasat in alai spre caminul cultural, in ritmurile muzicale ale Fanfarei Taranesti din Rupea, jud. Brasov. Dupa o rugaciune de binecuvantare, rostita de preotul-paroh al Parohiei Ortodoxe Micasasa, Gheorghe Oprea, si de alti cativa preoti invitati, pe scena au evoluat elevi ai Scolii Gimnaziale ”Corneliu Pacurariu” Micasasa, cu o sezatoare traditionala, o sceneta cu tematica istorica si un grupaj de cantece patriotice, dedicate Centenarului Marii Uniri, sub semnul caruia s-a si desfasurat evenimentul. Lor le-au urmat, pe scena, grupul vocal al adultilor din parohia ortodoxa Micasasa, coordonati de preotul-paroh, apoi Ansamblul Folcloric ”Ardealul” al Casei de Cultura a Studentilor Sibiu si Fanfara Taraneasca din Rupea. Dupa aproape trei ore, spectacolul a fost incheiat de Corala ”Gheorghe Soima” a Protopopiatului Ortodox Roman Medias.

La initiativa parintelui protopop Ovidiu Ioan Gaban, incepand cu acest an, manifestarile desfasurate sub genericul ”Zilele Culturii Ortodoxe” vor fi gazduita de parohii din mediul rural de pe cuprinsul Protopopiatului Ortodox Roman Medias. A fost, in 28 octombrie a.c., la Micasasa, urmand ca, duminica, 4 noiembrie a.c., un eveniment cultural similar sa se desfasoare la Slimnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *