Rotarienii planteaza copaci in zona Copsa Mica – Valea Viilor

Presedintele Rotary International din mandatul 2017-2018, Ian Riseley, a lansat o provocare in discursul sau de la Adunarea Generala de la San Diego: ca fiecare club Rotary sa planteze cate un copac pentru fiecare membru al sau .

Districtul 2241 Romania – Republica Moldova  cu un obiectiv ambitios , acela de a planta 1 milion de copaci, depaseste cu mult provocarea lansata la nivel international. Cu ajutorul celor peste 6.000 de rotarieni, rotaractieni si interactieni, Rotary Romania si Republica Moldova  va reusi sa aiba un impact real asupra dezvoltarii durabile a comunitatilor noastre si asupra mediului  inconjurator.

Acest proiect continua si in mandatul 2018-2019 , iar la propunerea Asistentului de Guvernator Claudiu Gavrea, cluburile din aceasta zona –  Rotary Club Medias (Presedinte Mircea Marginean), Rotary Club Sibiu(Presedinte Lucian Secelean), Rotary Club Cibinium Sibiu (Presedinte Aurelia Draghici), Rotary Club Sighisoara (Presedinte Cristina Urdea) si Rotary Club Blaj (Presedinte Alin Jidvean) s-au unit intr-un efort comun …. acela de a planta minim 2.000 puieti in toamna anului 2018.

Activitatea  va fi organizata in perioada 12-13 octombrie 2018  si vor participa membri Rotary din cele 5 cluburi , dar si membri Rotaract si Interact. Romgaz SA Medias – o companie care s-a implicat permanent in comunitatea locala , in sprijinirea activitatilor care vizeaza protectia mediului , s-a alaturat acestui proiect implicandu-se in sustinerea sa . Parteneriatul Romgaz – Rotary va arata implicarea celor 2 entitati in viata comunitatii si sustinerea efortului de crestere a  nivelului  de viata a locuitorilor din zona.

Zona Copsa Mica – Valea Viilor este cea aleasa pentru a realiza activitatea de plantare, avand sprijinul Directiei Silvice Sibiu prin Directorul institutiei Robert Blaj si al membrilor Ocolului Silvic Medias.

Parteneriatul incheiat la nivel central intre Rotary District 2241 Romania- Republica Moldova si Romsilva se transpune pe plan regional in acest proiect prin sustinerea Directiei Silvice Sibiu , care asigura  materialul saditor care urmeaza a fi plantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *