Sergiu Laurian Lupu: ”Pentru cine s-a cantat imnul? – Fotbal sub Tricolor in Secolul XX”

Prietenul Sergiu Laurian Lupu si-a lansat o noua carte. Volumul se intituleaza ”Pentru cine s-a cantat imnul? Fotbal sub Tricolor in Secolul XX” si a aparut la Editura Mirton din Timisoara. In urma cu cinci ani, Sergiu debuta in lumea scrisului cu cartea ”Pentru cine s-a cantat imnul? – O istorie a Sportului Romanesc 1948 -1989”, despre care am vorbit aici.

”De la istoria sportului romanesc desfasurata pe aproape o jumatate de secol (1948–1989), cu frumoase, palpitante si interesante povesti din toate disciplinele sportive practicate in tara noastra, de aceasta data autorul s-a indreptat spre ”sportul rege”, FOTBALUL, cu precadere spre cel mai prestigios aspect al sau, echipa reprezentativa a Romaniei, de la inceputuri si pana la finele anului 1999. Adica pe parcursul unui veac”, scrie Constantin Macovei, in prefata cartii.

”Viata sportivilor, ca a tuturor, este plina de succese si neimpliniri, greseli umane, uneori de natura sa fie sanctionate de societate. Am considerat sa le mentionam numai pe acelea care au grevat dezvoltarea sportiva a performerilor. Credem ca toti sportivii si antrenorii care au reprezentat culorile nationale au avut, fiecare in parte, calitati exceptionale care le-au permis selectionarea sau nominalizarea in reprezentativa, oameni pe care i-am adulat si privit cu o neascunsa admiratie”, scrie autorul in introducere.

Sergiu Laurian Lupu

In carte sunt cuprinsi 14 jucatori sibieni, care au jucat in echipa nationala, dar o sa revin la acest subiect intr-un alt articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *