Multa voie buna si spectacole inedite la „25 de ore de teatru non-stop”

In perioada 6-7 octombrie 2018 sibienii si turistii vor respira teatru pentru al VIII-lea an consecutiv. A devenit deja o traditie ca cele mai valoroase si mai creative trupe independente din intrega tara sa se reuneasca la Sibiu pentru un maraton plin de prospetime, energie si culoare. La aceasta editie, publicul va fi intampinat cu productii din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Targu Mures si Sibiu, majoritatea pe texte originale, scrise chiar de artistii implicati in realizarea lor.

Cum intotdeauna comediile sunt cele mai mai dragi publicului, organizatorii au pregatit cateva spectacole menite sa aduca voie buna si totodata sa atraga atentia asupra unor realitati sociale si morale care ne privesc pe noi toti. Astfel, Frilensar & Teatrul LUNI de la Green Hours vor prezenta doua productii de un comic molipsitor. ,,Malaies in calcaies“, ce se va juca sambata, 6 octombrie de la ora 23:00 la Teatrul Gong, este o reinterpretare  a basmului „Capra cu trei iezi”, avand in prim-plan povestea de iubire intre fiica cea mica a familiei Capra si mezinul familiei Volf, a carui disparitie vor sa o razbune tatal si cei doi frati. Situatiile prezentate, graiul moldovenesc, mimica, muzica si coregrafia vor crea cu siguranta o atmosfera de neuitat.

,,Inaintea Erei Noastre“, cel de-al doilea spectacol creat de Frilensar & Teatrul LUNI de la Green Hours, va avea loc tot la Teatrul Gong, duminica, 7 octombrie de la ora 19:00. Actiunea este plasata intr-o Moldova aproape mitica, saraca, lipsita de curent electric, si deci de acces la informatie, in care nici macar vestile despre Revolutia din 1989 nu ajung. Aceasta lume fabuloasa, traind in afara istoriei, are resurse de umor inepuizabil datorita tipologiilor umane, moldovenismelor si intamplarilor haioase, chiar absurde, ce se creioneaza aici.

Daca ,,Inaintea Erei Noastre“ vorbeste despre despre oameni din medii sociale uitate, ,,HUOOOOO!!!“, spectacolul trupei Aualeu, din Timisoara, ce va fi prezentat pe 7 octombrie de la ora 16:30, la Gradina BIS Teatru, aduce in prim –plan conflicte sociale, fiind inspirat de protestele din ultimii doi ani. Un jandarm si o batrana discuta in cheie comica despre asteptarile si neimplinirile prezentului, despre grija zilei de maine, despre viitorul tinerelor generatii, despre libertate, arta, dragoste si poezie, despre lucrurile pentru care merita sa luptam.

Una dintre surprizele acestei editii a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” o constituie ,,Duelul gigantilor’’ ce va avea loc pe 7 octombrie de la ora 05:00 dimineata, la Atrium, un show in care se vor intrece Alex Stefanescu, finalist Romanii au talent 2018 si Claudiu Falamas, participant la Vocea Romaniei, editia in curs.

Un loc aparte in progamul maratonului teatral din acest an il ocupa repunerea in valoare  a unor constructii aproape uitate din patrimoniul sibian, precum Biserica Sfantul Francisc, de pe str. Selarilor, nr. 14 si Biserica Forticata din Gusterita (str. Podului, nr. 47). Prima dintre ele va deveni locul de desfasurare al spectacolului „Venus si Adonis“, ce va fi prezentat pe 7 octombrie de la ora 15:00 de Teatrul Mignon din Bucuresti, iar curtea celei de-a doua va gazdui actorii BIS Teatru, care vor juca acolo ,,Buzunarul cu paine“, in aceeasi zi, de la ora 16:00.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul http://bisteatru.ro/ si pe pagina de facebook Festival – 25 De Ore De Teatru Non Stop – Sibiu. Biletele pot fi achizitionate incepand cu data de 25 septembrie 2018 de la Agentia Teatrala (str. Nicolae Balcescu, nr. 17), Libraria Humanitas (str. Nicolae Balcescu, nr. 16) sau online, de pe siteul www.kompostor.ro.

Pretul unui bilet este de 25 de lei (intreg) si 15 lei (redus pentru elevi, studenti, pensionari). Pentru vizionarea spectacolului pentru copii ,,Anaz si Dragonul“ din data de 7 octombrie, ora 12:00, de la Gradina BIS Teatru, se va plati bilet unic in valoare de 12 lei. De asemenea, organizatorii au pus in vanzare un numar limitat de abonamente, valabile pentru toate spectacolele din perioada 6-7 octombrie 2018 la pretul de 125 de lei.

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu si Administratia Fondului Cultural National (AFCN), MARQUARDT fiind partener de traditie al evenimentului.

Sponsor: GarantiBank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *