Peste 30 de gospodarii din Tarnava si Boian au fost evacuate

Datorita precipitatiilor de ieri, pompierii din cadrul ISU Sibiu au fost nevoiti sa intervina in mai multe localitati din judet.

“Pe timpul acestei nopti, pe langa misiunile de salvare si evacuare desfasurate de catre pompierii sibieni, pana la aceasta ora, peste 130 de pompieri din cadrul ISU Sibiu si inspectoratele aflate in sprijin au actionat cu ajutorul a peste zece autospeciale si aproape 20 de motopompe pentru evacuarea apei din 36 de gospodarii, 21 dintre acestea aflate in localitatea Tarnava si 15 in localitatea Boian.

In continuare, pompierii sibieni raman mobilizati in localitatea Boian pentru indepartarea efectelor produse de inundatii si vor continua actiunile de evacuare a apei din gospodariile cetatenilor afectati, pana la restabilirea starii de normalitate.

In total, pe toata durata atentionarii de Cod portocaliu de inundatii si pana la aceasta ora, pompierii din cadrul ISU Sibiu si celelalte cinci inspectorate aflate in sprijin au intervenit pentru evacuarea apei din 59 de gospodarii inundate, aflate pe raza localitatilor Sura Mica, Sacel, Tarnava, Copsa Mica, Boian si Saliste. De asemenea, doua persoane au fost salvate de viitura dintr-un autoturism, peste 200 de persoane au fost evacuate din locuinte, iar peste 400 de ha de teren au fost afectate”, spun reprezentantii ISU Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *