Teutonii Transilvaniei

In cadrul  Festivalului Medias Cetate Medievala Targ de Mestesuguri Vii i-am vazut pe prietenii de la Teutonii Transilvaniei. Dupa eveniment, l-am rugat pe Mihai Cotei sa-mi povesteasca despre cum au pus bazele acestui grup de cavaleri.

“Clubul de echitatie Transylvania din Copsa Mica a fost infiintat in urma cu 5 ani, fiind deschis pentru public, oferind lectii de echitatie pentru iubitorii de cai de toate varstele. Povestea medievala are radacini mai vechi, eu fiind membru al asociatiei Ordinul Cavalerilor de Medias din anul 2010 si visand sa fiu calare in armura de cand eram mic copil, dar asta e alta poveste.  In 2013, am participat calare la parada festivalului Medias cetate Medievala pentru prima oara, caii find adusi din Prod de la Mihnea Virgolici.

Cum nimic nu e intamplator, in 2015, in urma unei sedinte foto la clubul Transylvania,  l-am cunoscut pe Radu Tatar, cu care am legat o prietenie. De aici am inceput sa construim, alaturi de alti iubitori de cai si istorie, Doru si Levi, fiind oamenii de baza ai acestui grup.

Primele evenimente medievale au fost mai stangace, ca la orice inceput, dar pe parcurs am inceput sa ne informam si sa corectam, in special echipamentul .

Anul acesta ne-am dorit o identitate si ce era mai potrivit decat crucea neagra a teutonilor,  cavalerii care au aparat granita crestinismului in secolul al XII-a si cel mai important, pentru noi cel putin, cei care au adus sasii pe aceste meleaguri.

In acest moment, grupul este format din 5 cavaleri: Radu, Doru, Teodor, Cornel si eu. Alaturi ne noi participa scutierii Fabian, Razvan si Andrei. Caii care ne insotesc sunt trei din rasa frizian (Jitte, Joep si Niels) si doi lipitani (Scarto si Sicro).

Noi suntem Teutonii Transilvaniei si va asteptam, la sfarsitul acestei luni, la Sighisoara! Deus lo Vult!”, spune Mihai Cotei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *