Avanpremiera filmului sibian “141 A.D – Misiune in Dacia”

In acest sfarsit de saptamana, are loc avanpremiera unui film sibian. “141A.D – Misiune in Dacia”, lungmetrajul artistic realizat de doua asociatii culturale din Sibiu, a fost finalizat si va avea avanpremiera la sfarsitul acestei saptamani, duminica, 22 iulie 2018, in cadrul Festivalului de Film si Istorii Rasnov.

De la ora 14.00, la Cinematograful ”Amza Pellea” din Rasnov, iubitorii de film si istorie pot urmari unul dintre putinele filme romanesti cu actiune desfasurata in perioada antica, atunci cand civilizatiile daco-gete si Imperiul Roman traiesc in legenda si razboi.

Stilistic, productia sibiana “141 A.D-Misiune in Dacia” reprezinta primul lung-metraj romanesc independent de mister si mitologie antica. Alaturi de superproductiile cinematografice ”Dacii”(1966), ”Columna”(1968) si ”Burebista” (1980), productia sibiana trateaza narativ aceeasi epoca, a istoriei vechi romanesti.

Scenariul filmului urmareste povestea Centurionului Marcus, trimis pentru o misiune speciala in teritoriile necunoscute ale dacilor liberi din afara Imperiului, in anul 141 era noastra (AD-Anno Domini). In distributia filmului ii regasim pe Cristian Stanca, Augustin Ungureanu, Catalin Neghina, Laura Petresc, Florin Nicula, Cristian Ciomaga si multi altii.

Filmul este o coproductie a Asociatiei Nova Polaris Sibiu si a Asociatiei Culturale Veteres Milites, tot din Sibiu, si reprezinta debutul cinematografic in lung-metrajul de fictiune al regizorului Octavian Repede.

Urmatoarea avanpremiera a filmului este in data de 29 august 2018, la Cinema Arta din Targu-Mures, in cadrul Festivalului International al Televiziunilor si Producatorilor Independenti, SIMFEST.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *