Concert Farfarello

Trupa germana Farfarello concerteaza in aceasta seara la Medias. Concertul este programat in Piata Regele Ferdinand I, de la ora 19:00, in cadrul Festivalului Medias, Cetate medievala. Formatia este compusa din Mani Neumann (vioara, blockflote), Ioji Kappl (bass) si Ulli Brand (chitara).

Trupa germana Farfarello este cunoscuta in Romania in special prin fondatorul ei, violonistul Mani Neumann care a colaborat indeaproape cu celebra formaţia Phoenix timp de mai multi ani.

Stilul muzical abordat de ei este atat de unic incat orice descriere conventionala devine imposibila. Prin muzica lor, Farfarello creeaza un sunet arhaic, brut, eliberat de clisee, fiind o combinatie de folclor est – european si influente contemporane: muzica traditionala, jazz, rock si muzica clasica. Din 1982 si pana acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, 4 dvd-uri si a participat la peste 3.500 de concerte in toata lumea.

Mani Neumann, neamtul cu „suflet de roman“, supranumit si Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii si blockflöte. Modul sau de a interpreta – melancolic, salbatic ori excitant – este intotdeauna autentic, nonconformist si imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award si decorat de Presedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ in gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activitatii sale in trupa Phoenix. 

Chitaristul si co-fondatorul trupei, Ulli Brand este considerat a fi unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul sau unic in care interpreteaza muzica la chitara acustica cu 6 si 12 corzi. 

Invitatul special al trupei Farfarello este Ioji Kappl, fost coleg al lui Mani Neumann in binecunoscuta si legendara trupa Phoenix.
Joschi Kappl fostul basist al trupei Phoenix, supranumit si „Marele Blond“, a cantat alaturi de faimoasele trupe de rock din Europa, Heinz Rudolf Kunze si Lake, in prezent fiind in trupa “Pasarea Rock”. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award si decorat de Presedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ in gradul de „Cavaler“ pentru contribuţia culturala adusa Romaniei. ‘Mesterul Manole” – opera rock simfonica compusa de Joschi, este cel mai nou proiect al sau.

„Muzica romaneasca este fantastica. Atunci cand am auzit muzica romaneasca am spus: asta e muzica mea. Daca vrem sa cantam Ciocarlia, cantam Ciocarlia. Dar pentru asta trebuie sa vorbesc cu degetele mele. Cateodata degetele mele imi submineaza autoritatea. Eu incerc sa vorbesc cu ele ca si cu prietenii mei, dar ele spun “da” si in concert se comporta ca nebunele. Sunt solidare. Ele cred ca sunt patru contra unu“ (Mani Neumann).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *