Anca Lupes prezinta, la Sibiu, conferinta “From zero to hero”

In cadrul festivalului Sibiu Sound este programata si conferinta “From zero to hero”. Evenimentul are loc in data de 21 iulie a.c., de la ora 11:00, la Libraria Habitus si este prezentat de Anca Lupes. Anca este prima absolventa a cursurilor de Master in Music Business la Berklee College of Music (Boston, SUA) din Romania. Unul dintre cele mai importante atuuri ale sale este ca, de-a lungul carierei in domeniu, a activat in aproape toate zonele acestei industrii – mass-media (presa, radio, TV), organizare de concerte, case de discuri, agentii de management si impresariat. Alte detalii aici.

“Odata cu aparitia internetului au fost create si numeroase instrumente care vin in ajutorul artistilor independenti – atat pentru promovare, cat si pentru vanzarea produselor muzicale ale acestora. Platforme online de marketing si vanzari, platforme de streaming, platforme de social media. Toate acestea reduc substantial numarul sau elimina complet intermediarii in relatia dintre creatori si publicul lor.

Cifrele industriei globale de inregistrari arata ca veniturile artistilor care aleg sa utilizeze ei insisi aceste mijloace au crescut din 2015 pana in 2017 de la 1,7% la 2,7%. In 2017, totalul veniturilor obtinute din inregistrarile muzicale in intreaga lume a fost de 17,3 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca artistii care s-au gospodarit singuri au generat aproape jumatate de miliard de dolari.

De aceea, recomand tuturor muzicienilor care aleg aceasta cale, pe care americanii o numesc ”Do It Yourself”, sa invete si sa se informeze in primul rand despre cum functioneaza industria muzicala si apoi despre cum se pot folosi de toate oportunitatile care le sunt la indemana.

Cei care doresc sa afle mai multe pe aceasta tema sunt invitati pe 21 iulie la conferinta pe care o voi sustine la Sibiu, in cadrul evenimentului Sibiu Sounds”, mi-a scris Anca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *