Vasile Chisiu: Din Londra, direct pe scenele din Austria

Dupa cele sase spectacole pe scena Winslow Hall Opera, medieseanul Vasile Chisiu canta, in urmatoarea perioada, in Austria. In perioada 12 iulie–4 august a.c., Vasile va canta ”Tosca” de Giacomo Puccini, sub bagheta dirijorului Johannes Wildner si a directorilor de scena Wolfgang Gratschmaier si Stephanie Schimmer, la Oper Burg Gars.

In avanpremiera celor noua spectacole, in data de 5 iulie a.c., baritonul Vasile Chisiu a participat la un concert in Gertrudskirche, pe dealul Gars am Kamp. Concertul a avut loc dupa intalnirea anuala a Förderverein der Oper si Burg Gars la ora 19.00. Programul a inclus arii din TOSCA si alte opere, precum si ”pietre pretioase” din colectia de cantece a secolului al XIX-lea.

Foto credit: Reinhard Podolsky

”Dupa ultima reprezentatie de la Winslow Hall Opera, am plecat direct in Austria. A doua zi, a venit primarul orasului si am vopsit cu totii un covor de 200 de metri patrati cu vopsea rosie, pentru ca in opera e destul de mult sange, eu evadez de la inchisoare si, inainte sa ma prinda politistii, ma strangulez. Cavaradosi va fi executat de un pluton,Tosca il ucide pe Scarpia cu un cutit si apoi, inainte sa o prinda politistii, se arunca de pe Castelul Sant Angelo si moare”, mi-a scris Vasile, care are pana acum 21 de roluri in cariera de bariton (Rigoletto, Alfio, Tonio, Ping, Schaunard, Gasparo, Peter, Germont, Gianni Schicci, Amonasro, etc.).

In sezonul 2017-2018, Vasile Chisiu a cantat Rigoletto si Tonio (”I Pagliacci” de Leoncavallo) la Opera Nationala Romana Iasi, Enrico (Donizetti “Lucia di Lammermoor”), Amonasro (Verdi ”Aida”) si Rigoletto la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski, Constanta, Tonio la Opera Nationala Romana Bucuresti si Alfio (”Cavalleria Rusticana”de Mascagni) la Opera Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *