O medieseanca apare in antologia de poezie ”Cercul poetilor”

 

Medieseanca Iulia Ghidiu apare in antologia de poezie ”Cercul poetilor”, care este lansata azi la Cluj-Napoca. Am rugat-o pe Iulia sa-mi ofere cateva detalii despre evenimentul de azi.

”De la volumul ”Gradina cu fluturi”, am bucuria de a ma numara astazi printre autorii reuniti in volumul Antologie de Poezie (al doilea din aceasta colectie), alaturi de alti cenaclisti ai Cercului Literar de Cluj, din care fac parte, cenaclu condus de poeta si scriitoarea Emilia Poenaru Moldovan, coordonatoarea volumului de fata, spre care ma intorc cu recunostinta.

Cartea a aparut luna aceasta la editura clujeana Colorama, lansarea avand loc pe data de 6 iulie, la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca. Ne dorim sa fie o lectura placuta pentru un public cat mai larg, intrucat, asa cum semnaleaza poetul Ion Cristofor, ,,nimeni din cercul acestor scriitori nu pare sa fie atins de sindromul conflictului dintre generatii.

Pentru mine este extrem de benefic sa fiu parte integranta a sesiunilor critice ale cenaclului, invatam constant unii de la ceilalti si, mai presus de toate, facem ceea ce ne place, avem aceeasi pasiune, pasiunea pentru scris, dragostea pentru frumos! Personal, consider aparitia editoriala de fata drept un imbold de a continua ,,intr-ale scrisului”, de a ma perfectiona cu fiecare poem care apare din condei, avand maturitatea varstei de acum si inocenta celei de odinioara.

Felicit pe aceasta cale intregul colectiv participant, autorii antologati, semnatarii notelor critice, editorul, colegii nostri cenaclisti si tin sa le urez tuturor multa inspiratie, curaj si iscusinta in slefuirea materialului brut al cuvintelor. Le multumesc celor dragi care imi sunt mereu aproape si impart cu mine bucuria acestui demers creator, precum si dascalilor ce m-au format in decursul anilor.

Voi continua sa scriu, indiferent ce altceva as practica, profesional vorbind. Literatura, poezia in special, fac parte din dieta mea zilnica pentru a mentine mintea si sufletul in parametrii optimi de functionare, antrenandu-se impreuna intr-un exercitiu formidabil de acrobatica printre cuvinte”, spune Iulia Ghidiu.

 

pofta de sete

 am respirat adanc mi-e pofta

de setea apei verzi

la capatul careia iti aflam privirea

clorofila curgea vaile clocoteau tu erai

un vazduh de umbre incolore

ma inaltam cu tine

ma coboram in tine

 

radiera stergea frunzele de pe crengi

eu veneam

si corectam anatomic lipsurile anotimpului

sa ma pot intinde

pana in luna maro

unde te-am ghicit asteptand

de unde varsai cafeaua de dimineata

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *