Erich Türk concerteaza azi la Medias

Stagiunea de concerte “Orgelsommer 2018” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita azi, 25 iunie a.c.,de la ora 19:00, la un concert de orga sustinut de Erich Türk.
In program, lucrari de Georg Muffat, Matthias Weckmann, Francois Couperin, Carl Philipp Emmanuel Bach si Johann Sebastian Bach.


Erich Türk (nascut in 12 iunie 1972) a studiat orga la Academia de Muzica ”Gh. Dima”din Cluj-Napoca, la clasa prof. Ursula Philippi, si la Universitatea de Muzica si Arta Dramatica din Viena, la clasa prof. Michael Radulescu. A studiat clavecinul cu Ilton Wjuniski si Gordon Murray. A participat activ la numeroase cursuri de maiestrie de orga, clavecin si basso continuo, in Portugalia, Franta, Germania, Elvetia si la Moscova.
In perioada 1995-1999, a fost organist si dirijor de cor la Biserica evanghelica Sf. Margareta din Medias. Tot din 1995, preda orga, clavecin, organologie si muzica de camera la Academia de Muzica ”Gh. Dima” din Cluj-Napoca. Atat in calitate de solist, cat si de membru al Ansamblului Baroc Transilvania, al Balkan Baroque Band si al altor formatii camerale, a sustinut numeroase recitaluri si concerte in Romania si in majoritatea tarilor europene.


A efectuat numeroase inregistrari radio, TV si CD. Alaturi de Ansamblul Baroc Transylvania, a realizat un DVD documentar cu muzica autohtona. Se implica in revigorarea muzicii vechi si in cercetarea instrumentelor de epoca, fiind invitat frecvent la festivaluri de profil din tara. A fondat casa de discuri TransylvANTIQs, dedicata culturii muzicale autohtone, pentru care a imprimat, printre alte CD-uri, un disc cu muzica de orga inregistrat la orga Johannes Hahn a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias.
Este preocupat si de interpretarea muzicii contemporane, fiind protagonistul a numeroase prim-auditii absolute. La Concursul International de Orga ”J.S. Bach” de la Bruges/Belgia (2000), a obtinut premiul al II-lea si premiul publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *