Saptamana diasporei

In aceasta saptamana, am avut placerea sa ma intalnesc cu trei medieseni care locuiesc in strainatate si care mi-au adus vesti bune referitoare la carierele lor.

Primul cu care m-am vazut a fost tanarul Vladimir Chindea. Pe Vladimir l-am cunoscut anul trecut, cu ocazia concertului aniversar Club 67, atunci cand mama lui mi-a spus despre pasiunea lui pentru film si fotografie. Am si primit din partea lui cateva fotografii, realizate in timpul concertului. Intre timp, Vladimir a devenit unul dintre cei mai vanati tineri de catre universitatile din Canada, datorita rezultatelor remarcabile la invatatura. Am scris despre asta aici. Tanarul Chindea a revenit pentru cateva zile sa-si vada bunicii la Medias, fiind intr-o calatorie prin Europa de Est, impreuna cu prietenul cu care a realizat filmul ”Mila”. Am povestit la o bere despre proiectele sale si pasiunea pentru film si comunicare.

A doua intalnire a avut loc in aceeasi zi in care m-am vazut cu Vladimir. A fost o surpriza sa ma reintalnesc cu o vecina din copilarie, care acum locuieste la Paris. Dupa o copilarie in care a avut tangenta cu viata culturala medieseana, Nadia lucreaza, de mai bine de 10 ani, ca psiholog in capitala Frantei. Ceea ce ne-a adus din nou impreuna este poezia. Miriam Nadia Dabau a venit la Medias pentru a-si publica primul volum de poezie intitulat ”Poeme de dragoste si dor”, a carui prefata este scrisa de Mircea M. Ionescu. O sa revin cu un articol separat despre carte.

Dupa Canada si Franta, aproape de finalul saptamanii, m-am revazut cu un prieten care locuieste in Olanda si a revenit la Medias, tot pentru lansarea unei carti. Cu Ovidiu Dan am mai facut interviuri despre volumele sale, iar de aceasta data am realizat un inteviu despre cartea ”Ordinul Hora”, care va avea lansarea in viitorul apropiat.

A fost o saptamana plina din punct de vedere al intalnirilor cu medieseni din diaspora. Ii felicit pentru realizarile lor si cu drag le promovez proiectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *