Ziua Universala a Iei Medias, 2018 – Povestea merge mai departe…

Din anul 2013, la initiativa grupului La Blouse Roumaine, Ziua Universala a Iei se sarbatoreste peste tot in lume acolo unde traiesc comunitati de romani preocupati de recuperarea patrimoniului arhaic reprezentat de ia romaneasca. Ne-am alaturat cu bucurie inca din primul an in care sarbatoarea de Sanziene si-a propus sa imbrace intreaga planeta in ia Romaneasca.

Daca in primii ani ne-am concentrat pe recuperarea si introducerea iei ca obiect vestimentar in peisajul urban, evenimentul s-a imbogatit de la un an la altul cu noi valente si abordari. In 2015 Ziua Iei a devenit ziua portului popular romanesc, serbat la Medias printr-o recompunere a unei serbari campenesti.

“In anul centenarului s-a nascut firesc ideea ca evenimentul sa se desfasoare in jurul personalitatii Reginei Maria a Romaniei, o vesnica indragostita si promotoare a portului popular, innobiland evenimentul din acest an cu o expozitie de Straie Alese din colectia personala a doamnei Ligia Pop. Va asteptam asadar in data de 24 iunie la a IV-a editie a Zilei Iei la Medias, gazduita de Muzeul Gazelor Naturale, intre orele 13.00 – 16.00”, spun organizatorii.

Programul evenimentului cuprinde vernisajul colectiei Straie Alese al doamnei Ligia Pop, recital al grupului folk Motto, ateliere pentru copii si traditionala decernare a titlului SanzIAna 2018, pentru care recomandam sa veniti in cele mai alese straie populare. Acces la Muzeu doar pietonal, intrarea libera. Expozitia va mai putea fi vizitata in perioada 25-29 iunie, intre orele 9.00-16.00.

Organizatorii evenimentului: Straie Alese – Ligia Pop, Muzeul Gazelor Naturale, Pledoarie pentru Ie, sezatoare Medias, I Love Medias.

Parteneri: Grupul Motto, Asociatia Mediasul Nostru, Medias News, Cofetaria Friandise, Beeline – web design & more, Nova TV, Aria Etaj, Arta Lemnului, Magazin Antik, Medias Live, Konsta Splendid, Edelweiss, Lucr’usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *