Sfintirea bisericii ortodoxe din Brateiu

Duminica, 3 iunie a.c., va avea loc sfintirea bisericii din Brateiu, jud. Sibiu. Slujba de sfintire va incepe la ora 8.00 si va fi oficiata de IPS Dr. Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului si Arhiepiscopul Sibiului, alaturi de un sobor de preoti, in fruntea carora se va afla preot Ovidiu Ioan Gaban, protopopul ortodox al Mediasului.


Biserica ortodoxa din Brateiu a fost zidita intre anii 1870-1873. Pictura din interior a fost refacuta in anul 1994, iar in anul 1998 biserica, sub noul ei chip, a fost sfintita de Prea Sfintitul Visarion Rasinareanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
Incepand cu anul 2015, acoperisul a fost schimbat in totalitate, acum fiind realizat din tabla; Sfanta Masa din Sfantul Altar a fost rezidita; catapeteasma a fost inlocuita cu una din stejar sculptat, realizata de sculptorul Constantin Tudorei din Targu-Neamt; bisericii i-a fost adaugat un pridvor brancovenesc; s-a amenajat lumanararul si o anexa; s-a introdus instalatia de aer conditionat si a fost reconditionata instalatia electrica.
In anul 2016, bisericii i-a fost daruita icoana Maica Domnului Pantanassa. Aceasta icoana, facatoare de minuni, a fost lucrata cu foita de aur, la Manastirea Vatopedu, din Muntele Athos si e unicat: Maica Domnului e inconjurata de Sf. Nicolae, Sf. Nectarie, Sf. Maxim, Sf. Serafim de Sarov, Sf. Luca al Crimeii, Sf. Calinic, desi, de obicei, doar primii doi ii erau pictati alaturi.


De asemenea, in biserica se afla o racla cu moastele a 11 sfinti: Ecaterina, Stefan, Nectarie, Epictet, Astion, Ioan, Serghie si Patriche de la Ierusalim, Anastasia Romana si alti doi sfinti necunoscuti din Sf. Munte Athos.
Au sprijinit lucrarile: Primaria Comunei Brateiu, prin doamna primar Elena Marian; Consiliul si Comitetul Parohial; donatorii din Brateiu si din Banat; absolventii Liceului Economic Buzau (promotia 1992).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *