Acapella, concerte de Inaltarea Domnului

Grupul vocal Acapella revine la Sibiu pentru al 12-lea an consecutiv, cu bucuria de a incanta si de aceasta data publicul, cu doua concerte menite sa sarbatoreasca Inaltarea Domnului, duminica, in data de 20 mai.

Primul concert va avea loc in Catedrala Mitropolitana, pe strada Mitropoliei, de la ora 11. Cel de al doilea concert va avea loc seara, in Biserica Ursulinelor de pe strada Gen. Magheru, incepand cu orele 19:00.

Ambele concerte vor contine piese si prelucrari corale de Mozart, Josef Rheinberger, Paul Constantinescu sau Gavriil Musicescu. Intrarea la concertele Acapella cu prilejul Inaltarii Domnului este libera.

Invitatul special al editiei din acest an este naista Daniela Ghita. Artista a concertat alaturi de celebrul Gheorghe Zamfir si a fost prezenta la mai toate evenimentele dedicate acestui instrument, printre care si Festivalul International de Nai ”Gheorghe Zamfir”.

Grupul vocal Acapella a luat fiinta in anul 1999. Albumul de debut a fost intitulat ”Trei Crai de la Rasarit”. Sibiul i-a ”adoptat” in anul 2006, cand Acapella a oferit o serie de concerte in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. De-a lungul Capitalei Culturale Europene si, apoi, in fiecare an, de Florii si de Craciun, Acapella a incantat publicul sibian cu unicitatea melodiilor sale. Inaltarea Domnului se sarbatoreste intotdeauna la 40 de zile dupa Inviere, in joia celei de-a sasea saptamani de dupa Pasti. Evenimentul este amintit in Sfintele Evanghelii, unde se spune ca, dupa Inviere, Mantuitorul s-a aratat ucenicilor sai timp de 40 de zile, prin multe semne doveditoare.

Concertele Acapella sunt un proiect finantat de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu.

Programul muzical al evenimentului:

1.Tatal nostru – Gheorghe Cucu

2.Catre Tine, Doamne – Constantin Arvinte

3.Ave Maria – Ludovico da Vittoria

4.Pre Tine – Constantin Arvinte

5.Ave Regina – Josef Rheinberger

6.Kyrie – Josef Rheinberger

7.Doamne, buzele mele – Gavriil Musicescu

8.Abendlied – Josef Rheinberger

9.De frumusetea fecioriei Tale – Paul Constantinescu

10. Adoremus – Wolfgand Amadeus Mozart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *