Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA 2018

Muzeul ASTRA, institutie ale carei actiuni sunt posibile prin finantarea Consiliului Judetean Sibiu, a pregatit pentru Noaptea Muzeelor un program interactiv, care va incepe la ora 18 si se va incheia la ora 1 noaptea. Pe scena de pe lacul din Muzeul in aer liber vor fi concerte Domino(ora 20) si Vama(ora 21:30). La Targul de tara vizitatorii vor avea parte de cantece si dansuri populare (18-19:30 – scoala de dans Ioan Macrea, Ansamblul folcloric Datina din Talmaciu, Ansamblul folcloric Datina din Alesd, judetul Bihor), dar si de demonstratii culinare intre orele 18 si 23.

,,An de an aducem la Muzeul ASTRA proiecte interactive prin care promovam cultura pe plan national, dar si international. Noaptea Muzeelor este, practic, un eveniment prin care noi ne dorim sa confirmam drumul pe care am pornit si anume cel de a transforma Muzeul intr-un pol al culturii si al multiculturalitatii. Va fi cea mai lunga noapte a culturii, dar noi suntem convinsi ca vizitatorii vor fi alaturi de noi. Aici cu siguranta nu doar ca vor admira peisajul, dar vor si intelege Muzeul ASTRA cu tot ce presupune acesta. “ , a declarat Ciprian Anghel stefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Povestea lanii. De la tuns la tors este un atelier mestesugaresc organizat la gospodaria din Poiana, intre orele 18-19, iar cei de la Asociatia Castrum Novis vor readuce in Muzeul in aer liber atelierele de tras cu arcul, faurit sageti, confectionat obiecte din piele, fierarie dupa metode folosite de soldatii Imperiului Roman. De asemenea, cei de la Veteris Milites vor organiza ateliere de monetarie, bijuterii, scriere antica si jocuri antice intre orele 18 si 21. Cele 3 ateliere fac parte din programul Anima ASTRA. Totodata, vizitatorii pot fi personaje in povestile romanesti ale copilariei intr-un teatru interactiv pus in scena de catre actorii Teatrului Mic din Sibiu (18-19 – Gospodaria din Hodac). In Pavilionul Muzeal Multicultural vor avea loc expozitiile Atelier. Cale. Targ, Schimbari. Changes. Endring, Comunitatea mea multiculturala si un atelier de tesut la gherghef Cel mai lung tricolor.

In centrul istoric al Sibiului, la Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder, Casa Hermes, Piata Mica, nr. 11, intre orele 18.00 – 00.30 vizitatorii pot urmari expozitia Daruri din Epoca de Aur si expozitia TRANS/FORM. La Muzeul de Etnografie Saseasca Emil Sigerus, Casa Artelor, Piata Mica, nr. 21, intre orele 18.00 – 00.30 publicul are acces la expozitia Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani.

La ora 20, spectacolul va incepe pe scena de pe lacul Muzeului in aer liber. Prima formatie care va urca pe scena a deschis ultimele trei editii ale evenimentului Noaptea Muzeelor in Muzeul Astra. DOMINO reuseste sa fie o trupa unica in peisajul muzical romanesc datorita combinatiei de instrumente folosite – tambal, tobe si chitara bas, a prezentei scenice si a felului in care reuseste sa-si surprinda publicul de fiecare data. Muzica lor se incadreaza in categoria rockului alternativ insa are foarte multe influente, mai ales din folclorul romanesc, ceea ce face ca stilul lor sa fie si mai greu de definit. Trupa e formata din Romulus Cipariu – tambal, voce, Sebastian Marcovici – chitara bass, voce, Valentin Oancea – tobe si Medve Sandor – trompeta.

Cel mai asteptat concert al zilei va incepe dupa ora 21, cand pe scena muzeului va urca formatia Vama. Acesta este primul concert in Sibiu al trupei fondate de Tudor Chirila si Eugen Caminschi dupa lansarea noului lor album. Realizat in totalitate in limba engleza, pe noul album se regasesc piese precum Ghosts at War si Cure-K dar si Memories Now, primul single de pe acest nou album, al treilea din istoria de 10 ani a formatiei. Pe langa cei doi artisti, din trupa mai fac parte Gelu Ionescu, Lucian Cioarga si Dan Opris. Hit-urile lor ”Perfect fara tine”, ”Vara asta” sau ”18 ani” au intrat in heavy-rotation la toate radiourile romanesti si au devenit iconice pentru sute de mii de tineri. Hit-ul”Perfect fara tine” a petrecut 26 de saptamani in Top 10 Media Forest si a fost Piesa Anului 2013 la Premiile Radio Romania si la ZU Music Awards.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *