Muzeul ASTRA deschide sezonul estival cu minivacanta de 1 mai

Odata cu minivacanta de 1 mai, adica perioada 28 aprilie – 1 mai 2018, Muzeul ASTRA, institutie ale carei actiuni sunt posibile prin finantarea Consiliului Judetean Sibiu, deschide oficial sezonul de vara.

Astfel, Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului va fi deschis zilnic intre orele 8 si 20, iar monumentele vor putea fi vizitate si in interior. In minivacanta de 1 mai producatorii traditionali vor reveni la Targul de tara in premiera pentru acest an. Vizitatorii vor putea sa guste si sa cumpere preparate traditionale ca branza de vaci, hencles, zacusca, dulceturi si placinte de mai multe feluri. De asemenea, vor avea loc 8 ateliere mestesugaresti interactive.

,,Este un weekend in care nu doar vremea buna si cadrul natural al muzeului imbie la vizita. Este primul weekend din 2018 care isi va pune amprenta in mod evident cu actiuni de calitate, marca Muzeul ASTRA. Animaţiile din cadrul programului cultural „Anima ASTRA”, program desfasurat sub egida Anului European al Patrimoniului, readuc in Muzeu atelierele interactive unde vizitatorii au posibilitatea sa interactioneze cu mesteri populari, dar si sa culeaga informatii utile despre mestesuguri traditionale cum ar fi: confectionarea de opinci, obiecte din lemn, impletit paie, pictura pe mobilier, olarit si decorat ceramic. Un alt atelier pe care il vom derula este cel al realizarii celui mai lung tricolor romanesc, un proiect inceput anul trecut de Ziua Nationala a Romaniei. Tricolorul va fi lucrat la gherghef de catre doamnele Rodica Ispas si Mihaela Gata, mesteri traditionali, iar cei care doresc sa invete si sa contribuie la infaptuirea acestui demers nobil, o pot face in mod voluntar. Asadar, vom da startul in forta unui nou sezon plin cu evenimente interactive, marca Muzeul ASTRA.”, a declarat Ciprian Anghel stefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

in acest sfarsit de saptamana cafetaria Muzeului ASTRA va gazdui un eveniment gastronomic care pregateste programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019. Este vorba despre o reinterpretare a gustului local prin noua scoala a bucatariei contemporane sibiene. Va fi un bun prilej pentru vizitatori sa cunoasca noul brand sibian de bere artizanala Urban, produsa integral in Sibiu si lansata pe piata in acest sezon. Atelierele din programul ,,Anima ASTRA” vor avea loc intre orele 11 si 17, iar cele de tehnici de decorat ceramica la roata intre orele 10 si 16.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *