Salvamont: Recomandari pentru minivacanta de 1 Mai

Doar cateva zile ne despart de minivacanta de 1 Mai. Cei de la Salvamont Sibiu au facut ieri, 25 aprilie a.c., cateva recomandari pentru drumetiile montane.

Recomandarile pe care Salvamont vi le face pentru drumetiile montane in perioada urmatoare sunt:
1. Inainte de plecare in excursie sau drumetie documentati-va asupra itinerarului propus.
2. Alegeti traseele turistice in functie de experienta si pregatirea fizica.
3. Informati-va la Salvamont asupra starii potecilor si a marcajelor pentru traseele pe care doriti sa le strabateti (telefon 0731 31 00 31/ 0372 12 66 68)
4. Urmati cu atentie poteca si nu parasiti traseele marcate.
5. Calculati cu atentie timpul ce va este necesar pentru parcurgerea traseului ales, in functie si de gradul dumneavoastra de pregatire fizica.
6. Informati-va asupra prognozei meteo pentru urmatoarele 24-48 de ore.
7. Nu porniti singur la drum.
8. Nu incarcati rucsacul peste limitele rezonabile de volum si greutate.
9. Nu consumati bauturi alcoolice inainte si in timpul drumetiei.
10. in caz de furtuna sau ploaie insotita de descarcari electrice, parasiti imediat culmea; nu va adapostiti langa copaci izolati, inalti sau langa stanci.
11. Luati cu dumneavoastra o mica trusa de prim ajutor si un telefon mobil.
12. Nu uitati sa aveti in rucsac o lanterna si baterii de rezerva.

Pentru turistii care doresc sa practice sporturi de iarna in aceasta perioada, in caldarea glaciara a lacului Balea sunt rugati sa solicite informatii si sa respecte recomandarile patrulei Salvamont aflata in zona si de asemenea sa fie dotati cu echipamentul individual de salvare din avalansa (sonda de avalansa, lopata de zapada, dispozitiv electronic de semnalizare/cautare in avalansa); Reamintim faptul ca riscul e producere a avalanselor de topire este prezent, iar pe pantele cu grad ridicat de inclinare, unde se regasesc depozite insemnate de zapada, se mai pot declansa avalanse, atat spontan cat si la supraincarcari cu turisti sau schiori, din care unele de profunzime. In caz de accident, telefonati la 112.

Directorul Salvamont Sibiu Adrian David a prezentat ieri, 25 aprilie a.c., intr-o conferinta de presa la sediul Consiliului Judetean Sibiu bilantul activitatii Serviciului Public Judetean Salvamont Sibiu pe primul trimestru al anului 2018, cat si o serie de recomandari pentru turistii care vor vizita zonele montane in apropiata vacanta de 1 Mai.

Salvamont Sibiu a avut in primele trei luni ale anului 146 de interventii prin care au fost asistate 173 de persoane. O informatie de interes pentru parinti este ca cel mai mare numar de accidentari din aceasta perioada au fost inregistrate la copiii cu varste intre 9 si 15 ani, pe partiile de schi.
O masura menita sa reduca numarul accidentarilor in zone montane anuntata astazi de Salvamont Sibiu este eliminarea din traseul de creasta din Muntii Fagaras a portiunii cunoscute drept Strunga Dracului, datorita instabilitatii accentuate a peretilor stancosi. Traseul va fi de acum inainte deviat prin Strunga Doamnei, o zona cu mult mai putine riscuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *