Kromberg & Schubert Medias, sanctionata din nou de I.T.M. Sibiu

Inspectoratul Teritorial de Munca Sibiu a finalizat controlul efectuat la S.C. Kromberg & Schubert Romania ME S.R.L.. Dupa ce a primit mai multe apeluri telefonice de la cetateni, referitoare la presupuse deficiente cu privire la modul de incetare a unor contracte individuale de munca, Inspectoratul Teritorial de Munca Sibiu s-a autosesizat si a deschis control de verificare in data de 26 februarie a.c..
 
Mai jos este rezultatul controlului.
 
“Revenim la raspunsurile noastre anterioare si va comunicam rezultatele controlului efectuat de catre ITM Sibiu la S.C. KROMBERG & SCHUBERT ME S.R.L., atat in domeniul relatiilor de munca, cat si al sanatatii si securitatii in munca.
In timpul controlului s-a recurs, printre altele, la verificarea a aproximativ 800 de dosare personale ale salariatilor unitatii mai sus mentionate, a evidentei orelor de munca prestate de salariati pe o perioada de referinta de patru luni, a documentelor de calcul ale salariilor, reiesind urmatoarele:
In domeniul relatiilor de munca:
·        exista cazuri de mutare a salariatilor intr-un alt departament sau intr-o alta formatie, fara schimbarea felului muncii,
·        modificarea contractelor de munca s-a realizat numai prin acordul de vointa al partilor;
·        in perioada 12.03.2018–16.03. 2018 au fost implicate in activitatea redusa/intrerupta un numar de 540 de salariati, suspendarea contractelor individuale de munca fiind facuta cu respectarea prevederilor legale,
·        incetarea contractelor individuale de munca s-a facut prin acordul partilor sau prin demisie, cu sau fara preaviz,
·        munca suplimentara efectuata de salariati in perioada verificata a fost compensata de angajator conform legislatiei muncii in vigoare,
·        exista cazuri in care nu a fost acordat repausul saptamanal de 48 de ore consecutive.
In domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au indentificat deficiente referitoare la modul in care:
·        desfasoara activitatea comitetul de Securitate si sanatate in munca,
·        sunt stabilite in planul de prevenire si protectie masuri pentru riscul identificat la locul de munca “confectioner cablaj”.
 
Pentru deficientele constatate, angajatorul a fost sanctionat contraventional si au fost dispuse masuri pentru remedierea acestora”, mentioneaza in raspuns Remus Furtuna, Inspector sef I.T.M. Sibiu.
 
Anul trecut, cei de la Kromberg & Schubert Medias au fost sanctionati de patru ori cu avertisment, de catre ITM Sibiu. „In anul 2017, I.T.M. Sibiu a efectuat sase controale la operatorul economic mai sus mentionat, acestea avand in vedere: verificari ca urmare a doua evenimente, asa cum sunt definite de art.5 lit. f din Legea 319/2016 a securitatii si sanatatii in munca, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, modul de respectare a prevederilor legale privind dialogul social si modul de acordare a tichetelor de masa si, de asemenea, au fost efectuate verificari privind modul de indeplinire a masurilor dispuse in urma controalelor. Pentru deficientele constatate, inspectorii de munca au dispus masuri de remediere si au aplicat patru sanctiuni contraventionale de tip avertisment”, adauga inspector sef Remus Furtuna.

Reprezentantii companiei nu au oferit un punct de vedere referitor la controlul ITM si articolele aparute in presa pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *