Copsa Mica: “Eu Selectez!” – 2018 – editia a VIII-a

Primaria orasului Copsa Mica impreuna cu SC Eco-Sal SA Medias, in parteneriat cu Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” Copsa Mica, au demarat ieri, 11 aprilie a.c., a VIII-a editie a campaniei de sensibilizare-colectare selectiva a deseurilor Eu Selectez!.

Anul acesta proiectul face parte dintr-o campanie mai mare derulata pe durata intregului an, numita “Orasul Verde”; in cadrul proiectului s-au inscris un numar de 40 voluntari, elevi ai claselor a VIII-a si a XI-a ai Liceului Tehnologic “Nicolae Teclu” Copsa Mica. Proiectul se desfasoara in mai multe etape: cursuri despre colectarea selectiva, vizite in teren la locurile de colectare selectiva, vizita la statia de selectie si transfer Eco-Sal Medias, vizitarea depozitului ecologic de la Sighisoara, pichetarea zonelor de selectie din oras, distribuirea de materiale informative, etc. La final, absolventi vor sustine un seminar despre colectarea deseurilor, in fata parintilor si a altor invitati din oras.

Elevii prezenti ieri la sediul Clubului Seniorilor Copsa Mica, la prima intalnire, au fost intampinati de primarul Mihalache Tudor Daniel si de catre Mircea Margineanu, reprezentant SC Eco-Sal SA, care le-a si prezentat un scurt istoric al colectarii deseurilor in zona Copsa Mica, pana la aplicarea in anul 2006 a Proiectului de Colectare selectiva zonala.

La finalul ambitiosului proiect participantii vor primi Certificate de Expert in Managementul Deseurilor si vor face o vizita la Parlamentul Romaniei, ca o mica rasplata pentru cunostintele acumulate si activitatea desfasurata in cadrul programului “Eu Selectez!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *