Stampila speciala dedicata lui Schuster Dutz

Schuster Dutz, pe numele sau complet Gustav Schuster Dutz s-a nascut la Medias la 24 mai 1885 si a decedat in 1 aprilie 1968. A studiat stiintele naturii si chimia la Cluj, Viena, Jena si Marburg. in anul 1907 se intoarce la Medias devenind profesor la gimnaziul Stephan Ludwig Roth unde a activat aproape 40 de ani.

Este cunoscut ca primul poet si publicist care a scris in graiul sasesc. Primul volum l-a publicat in anul 1921, iar in 1925 a infiintat tot in graiul sasesc, publicatia Beim Holunderstrauch – La tufa de soc. Singura carte tradusa in limba româna este volumul „Arta de a fluiera. Recunoscut pentru poeziile, povestirile si schitele sale satirice, pline de umor, Schuster Dutz a fost considerat de unii ca fiind un adevarat Caragiale al sasilor.

Anul acesta se implinesc 50 de ani de la moartea poetului mediesean. La initiativa unor medieseni, acest moment va fi marcat si filatelic prin realizarea unei stampile speciale care va fi disponibila celor interesati in data de 2 aprilie 2018, la oficiul postal nr.1 Medias. stampila de forma rotunda, reproduce in centru portretul poetului, iar textul dispus circular marcheaza comemorarea respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *