Eveniment Zoltan Butuc, maine, la Sighisoara

Iubitorii muzicii si poeziei au o invitatie speciala pentru maine, la Sighisoara. Actorul Zoltan Butuc are programat concertul “Frunza verde de albastru” la Piazzetta, de la ora 17:00. Este un omagiu adus poetului Nichita Stanescu.

”Ca se implinesc acum 85 de ani de la nasterea acestui sublim poet. S-a dezdurerat de viata, de propria-i viata, si a lasat o poezie mai bogata, mai altfel – puternica, vie, seducatoare prin sensuri si alcatuire.

A primenit limba ca nimeni altul si pentru asta se cuvine mai mult de-o reverenta. Se cere o intalnire, o intersectare, o imbaiere in POEZIA sa. Fiecare pe felul lui. Si-asta cat mai des. Eu am indraznit un disc pe care vi-l asez dinaintea sensibilitatii voastre atat de incercata in cotidianul de acum.

“Butucul limbii (cum spunea cu o metafora geniala Fanus Neagu) nu sta in frunzele lui si nici in vita lui. Butucul acestei limbi sta in pamantul acestei tari. El nu poate fi vazut cu ochiul altuia si nici rontait cu dintii sobolului.

Vezi-l tu cu ochii tai si pipaie-l cu mana ta” (Nichita Stanescu). Eu asta am facut. Am luat din el cat am putut si-am adaugat din mine tot cat sunt si-a iesit Frunza Verde de Albastru”, spune Zoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *