Doua mediesence au fondat comunitatea de Homecomers in Romania

Mediesencele Nicoleta si Amelia Prostean au fondat anul trecut comunitatea de Homecomers in Romania. Homecomers este comunitatea profesionistilor romani care s-au intors din strainatate.

 

“Ne-am lansat in octombire 2017 la Cluj-Napoca. Participarea unui numar mare de homecomers din toate colturile tarii ne-a motivat sa pornim o serie de intalniri si in alte centre importante. In decembrie și ianuarie am dus Caravana Homecomers la Sibiu, Bucuresti si Iasi. Ne-am propus in perioada urmatoare sa creștem comunitatea și astfel sa avem resursele necesare pentru actiunile pe care le-am definit impreuna in misiunea comunitatii”, spun mediesencele.

Nicoleta si Amelia Prostean sunt absolvente ale Liceului Teoretic St.L Roth si povestea lor a inceput odata cu drumul lor inapoi acasa, dupa terminarea studiilor in strainatate.

“In 2018 ne concentram pe cresterea vizibilitatii comunitatii de Homecomers atat in Romania cat si in randul romanilor din diaspora care vor sa contribuie acasa. Daca deja am cunoscut homecomers in Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca si Bucuresti, am primit solicitari de a organiza intalniri si la Brasov, Timisoara si Oradea. Si cu siguranta o sa replicam in 2018, la o dimensiune mai mare, Forumul Homecomers, a carui editie a avut loc in Cluj-Napoca in 2017.

Mai mult decat atat, conceptul Homecomers va fi preluat in alte tari din Europa de Est, pentru care exista deja un proces de recrutare a managerilor regionali. Ne dorim sa promovam povestile din spatele membrilor comunitatii, pentru a folosi comunitatea ca un adevarat instrument de brain (re)gain.

 Motto-ul nostru este “Bridging knowledge, Growing East”- sa fim o punte de transfer de cunostinte, expertize si resurse dinspre Vest inapoi catre Est” adauga fondatoarele Homecomers .

Amelia si Nicoleta Prostean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *