Sibiul a castigat doua premii la Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala

Marti, 20 martie 2018, a avut loc la Ateneul Roman din Bucuresti, Gala Nationala a  Excelentei in Asistenta Sociala.

Organizat de Colegiul National al Asistentilor Sociali (CNASR), cu ocazia celebrarii Zilei Mondiale a Asistentei Sociale si aflat la a V-a editie, evenimentul si-a propus premierea celor mai merituosi asistenti sociali, institutii guvernamentale si neguvernamentale, personalitati si jurnalisti implicati in campanii sociale. Pentru cele 18 categorii premiate marti, 20 martie, au fost nominalizate 625 de persoane din intreaga tara, de la asistenti sociali pana la ziaristi si politicieni. Cele 250.000 de voturi online au desemnat finalistii care au intrat in etapele de jurizare si apoi de premiere.

 

In cadrul Galei, au fost premiati cei mai buni asistenti sociali din domeniul protectiei drepturilor copilului, din domeniul persoanelor cu dizabilitati, din sanatate – servicii medicale, reintegrarii sociale a persoanelor private de libertate, din domeniul persoanelor fara adapost, din domeniul persoanelor varstnice si ingrijirii la domiciliu, combaterii discriminarii – minoritati, din domeniul incluziunii sociale – economie sociala, din domeniul asistentei sociale comunitare, combaterea traficului de fiinte umane, prevenirii – reducerii riscurilor asociate consumului de droguri si practicarii sexului comercial.

Amfitrion al evenimentului a fost Andreea Marin, Ambasadorul Excelentei in Asistenta Sociala din Romania.

„Promotor al excelentei in asistenta sociala, judetul Sibiu a participat si anul acesta  cu 33 nominalizari la 11 categorii. Dupa parcurgerea cu succes a etapelor de preselectie, vot online si jurizare, comunitatea sibiana a fost reprezentata cu onoare la eveniment de 8 (opt) finalisti si a reusit performanta de a aduce Sibiului doua premii”, a declarat Valeria Guiman, presedintele CNASR- Structura Teritoriala a judetului Sibiu. 

Castigatorii sunt Zsuzsana Bogarka–Ogrean – asistent social principal, la categoria Premiul Asistentul social din domeniul asistentei sociale comunitare, si Fundatia „Un copil, O speranta”- presedinte Elena Miruna Tudorache, la categoria Premiul Institutia anului.

Tot in cadrul Galei de Excelenta, a fost premiat pentru inaltul profesionalism de care a dat dovada in sprijinirea la nivel national a Campaniei „Romania se ridica in picioare pentru Asistenta Sociala”, campanie desfasurata de Colegiul National al Asistentilor Sociali, jurnalistul Doris Lupu –  specialist PR – Radio Vocea Evangheliei Sibiu.

Cu acest prilej, presedintele CNASR, Doru Buzducea, a subliniat faptul ca istoria se construieste cu inima, dar se desavarseste cu fapta. „Viitorul se construieste astazi, aici! Este mai mult decat o sintagma, este mai mult decat un indemn motivational, este o realitate! Ceea ce noi vedem si ceea ce traim astazi este realitatea simtita si gandita cu multi ani in urma, cand am indraznit sa visam pentru profesia noastra, cand am indraznit sa privim dincolo de zid, dincolo de bariere”, a mai spus Doru Buzducea pe scena Ateneului Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *