ISU Sibiu comunica oficial cauza probabila a incendiului de la Carrefour

Dupa zece zile de la incendiul izbucnit la depozitul centrului comercial Carrefour din municipiul Medias, reprezentantii ISU Sibiu ofera oficial primele concluzii.

„Urmare a solicitarii dumneavoastra, inregistrata la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Cpt. Dumitru Croitoru” al judetului Sibiu cu nr.19/Legea 544 din 09.03.2018, va transmitem punctul de vedere al institutiei noastre referitor la incendiul izbucnit la depozitul centrului comercial Carrefour din municipiul Medias.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Cpt. Dumitru Croitoru” al judetului Sibiu au fost anuntati prin Serviciul unic pentru apeluri de urgenta 112 despre izbucnirea unui incendiu la depozitul centrului comercial Carrefour din municipiul Medias, situat pe Soseaua Sibiului, in data de 07.03.2018, la ora 17.43.

Dupa primirea apelului, la locul evenimentului au fost trimise imediat doua autospeciale cu apa si spuma si o ambulanta SMURD din cadrul Sectiei de pompieri Medias. Echipajele de pompieri au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului, care se manifesta cu flacara si degajare mare de fum, la depozitul de marfa al centrului comercial Carrefour. Avand in vedere faptul ca incendiul se propaga cu repeziciune, din cauza cantitatii mari de materiale combustibile, a fost nevoie de suplimentarea fortelor si mijloacelor de interventie, la fata locului fiind trimise, in sprijin, alte doua autospeciale cu apa si spuma, dintre care una cu capacitate marita de interventie, o autospeciala pentru lucru la inaltime, dar si o autospeciala de descarcerare.

Incendiul a fost lichidat de catre pompieri dupa mai bine de trei ore de lupta cu flacarile, manifestandu-se pe o suprafata totala de aproximativ 500 mp si afectand depozitul, sala serverelor, o incapere frigorifica, centrala termica, dar si marfa depozitata.

Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost determinata de folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, spune sublocotenent Ramona Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *