Copiii din judetul Sibiu vor primi mere la scoala, din 14 martie

Aproximativ 43.000 de prescolari si elevi vor primi mere de doua ori pe saptamana, incepand de miercuri, 14 martie. Acest demers face parte din Programul pentru scoli al Romaniei, parte a Programului pentru Scoli al Uniunii Europene, care urmareste sa constientizeze prescolarii si elevii asupra unei alimentatii sanatoase, bazate pe consumul de fructe si legume proaspete, lapte si produse lactate, sa creeze obiceiuri alimentare sanatoase si sa încurajeze consumul de produse locale.

Consiliul Judetean Sibiu a definitivat procedura de achizitie privind furnizarea de mere în gradinitele si scolile din judetul Sibiu. Contractul va fi semnat joi, 8 martie, cu operatorul economic SC Prioritar Impex SRL din Calan, judetul Hunedoara. Valoarea maxima estimata a contractului, alocata prin hotarare de guvern, este de 533.944 lei, iar pretul licitat per bucata mar este de 0,55 lei fara TVA.

Plata se va face in functie de cantitatile efectiv livrate catre scoli si gradinite. Conform contractului, merele vor avea un gramaj de minimum 100 grame si vor fi distribuite în zilele de miercuri si joi, pentru prescolarii din gradinitele de stat si private, cu program normal, de patru ore, si pentru elevii din clasele 0-VIII din intreg judetul Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *