Ziua Mondiala de Rugaciune

Ziua Mondiala de Rugaciune, cea mai cunoscuta miscare ecumenica a femeilor crestine, se marcheaza in 2018 pe 2 martie. La Medias, evenimentul este programat la Biserica Sf. Margareta, incepand cu ora 18:00.
In prima zi de vineri din luna martie, femei de diferite confesiuni se intalnesc la Biserica Evanghelica Sfanta Margareta si se vor ruga pentru o tara anume, anul acesta Surinam, dar si pentru pace in lume.


Ziua Mondiala de Rugaciune se marcheaza in prima zi de vineri a lunii martie in peste 170 de tari. Isi are originile in secolul al XIX-lea, atunci cand femeile crestine din Canada si Statele Unite au inceput sa se implice in misiuni de incurajare a rugaciunii personale, deplasandu-se si in alte parti ale lumii.
In aceasta zi a lunii martie, de la rasaritul soarelui pana la apusul sau, pe intregul glob se aduna, an de an, tot mai multi credinciosi pentru o rugaciune comuna. Programul este pregatit de femei, dar invitatia la rugaciune se adreseaza tuturor.
In Romania, a fost marcata pentru prima oara in 1971, la Sibiu. In 1993, s-a infiintat Forul Ecumenic al Femeilor Crestine din Romania, iar prima slujba a fost oficiata in 1993, la Bucuresti. In prezent, este organizata de asociatiile de femei ale bisericilor si de comitetele ecumenice locale in peste 200 de localitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *