Mihai George Corui se pregateste de lansarea unui nou volum

Medieseanul Mihai George Corui se pregateste de lansarea unui nou volum. Vestea am aflat-o chiar de la autor, care a fost ieri prezent la Medias, la acordarea titlului de cetatean de onoare al Mediasului, antrenorului emerit Octavian Serban. Noul volum a lui Mihai are titlul provizoriu “Chipul fericirii” si a fost predat editurii spre publicare.
L-am rugat pe Mihai sa-mi scrie cateva randuri despre noua lui carte.


“Fragment din prefata cartii scrisa de d-na Felicia Lirca:
– Intr-o buna zi insorita, Mihai mi-a scris: tu vei scrie prefata la cea de-a treia mea carte! Waw, inima mea a luat-o cu bucurie la goana. Emotia femeii – prieten, care a citit toate aceste ziceri la „cald”, prietena care s-a bucurat, a ras, a plans din tot sufletul, la fiecare noua creatie. Volumul de fata cuprinde crampeie de viata, din viata, cu viata si mesaj profund. Sunt povestiri scrise in stilul unic si inconfundabil cu care autorul ne-a obisnuit. Cu dragi trimiteri la origini.Acasa.Hahaha.
– In cartea sa, Mihai misca mintea si energiile, face ca totul sa fie posibil, pentru ca „ A fi OM e maximum” si „ Viata – Uh ce miracol!”
Mihai scrie la un moment dat:
„Azi e intunecat, cenusiu si frig. Desigur, aceste consideratii sunt observatii interioare, despre un exterior palpabil doar prin simturile pe care le am. Nimic nou si neasteptat.
Dar!
Inauntrul meu e soare, cald si placut, confortabil. Stau tolanit intr-un fotoliu comod si pufos la taclale cuminti cu mine insumi. Bem amandoi ca si UNUL, un pahar stralucitor de vin dulce si limpede ca o ambrozie. Huh! E atata pace”…, a zis Mihai George Corui in povestirea “Ambrozie”.
Povestirile lui Mihai sunt ambrozie pentru suflet. 81 de povestiri minunate, pe care va recomand sa le cititi pentru a ramane vii, pentru a simti ca traiti.
Acesta e „CHIPUL FERICIRII”.
– La final vei iubi aceasta carte, o vei iubi!
– Cu toata dragostea si prietenia.

Am ales acest text pentru a-mi prefata aparitia probabil in luna aprilie a cartii de povestiri cu titlul “Chipul fericirii” (titlul provizoriu), acest titlu mi-a venit in minte chiar azi dimineata, atunci cand priveam chipurile copiilor ce se bucurau de zapada proaspata. Rasul lor, strengalnicia si fericirea instantanee ce radia din chipurile lor micute, mi-a atras atentia. Fericirea e intotdeauna INSTANTANEE, ea nu are timp, se petrece intotdeauna in prezent, are un caracter atemporal si e plina, radianta. Nu am vazut un om fericit caruia sa nu-i radieze chipul a fericire. Fericirea NU se poate ascunde, e imposibil. Copiii au aceasta miraculoasa calitate de a straluci fericirea spre ceilalti. Poate ca tocmai asta si e fericirea, acel sharing spre ceilalti. Actul daruirii neconditionate. Toate celelalte sunt simple placeri. Fericirea e un next level al spiritului uman.
Abia acum inteleg teii, caci ei imprastie mireasma suava a florilor lor inspre oricine, fara nicio alegere. Fara deosebire. Asa inteleg eu mai bine copiii. Ei sunt precum teii.
Cartea mea numarul trei, e gata, asteapta aprilie-ul liliacului si mai-ul teilor si al florilor, ca sa ajunga la dvs. Editura Ecou Transilvan din Cluj Napoca, prin d-na Nadia Farcas, face posibila tiparirea in conditii excelente a noului meu proiect pe care vi-l propun. Cele 81 de povestiri scurte, fiecare cu izul si schepsisul ei, asteapta nerabdatoare sa se intalneasca cu perceptia voastra, cu inteligenta si compasiunea cititorului nerabdator si profund intelept.
– E si umor? Mai tragi cate-o injuratura, coach?
M-a intrebat Nebrass, un baietel in virsta de 12 ani, capitanul echipei celor mici de la clubul meu de baschet, TOGETHER BASCHET CLUB TG. MURES, unde sunt antrenorul.
– Este, da! Iar da, mai injur cand nu gasesc alte cuvinte inlocuitoare. Toate insa fara nicio rautate, desigur, nu ma dezmint in a spune lucrurile pe sleau. Ma bazez pe intelegerea blanda a cititorului si pe spiritul lui viu, senin.
Am raspuns amuzat:
– Sunt intamplari una mai haioasa decat alta, o sa-ti placa, sunt scrise intr-un limbaj accesibil si direct, ca sa puteti citi si voi, dragii mei. Sunt si pe inaltimea intelegerii voastre dar si a celor mai mari. Folosesc limbajul strazii, dar si conexiuni mai inalte ale cuvintelor. Per ansamblu povestirile sunt citibile, dragul meu Nebrass, iar fiecare intamplare contine un talc incodat.
– OK, Mihai, as vrea sa o citesc la scoala, se poate…aa… dupa ce binenteles o lansezi in primavara.
Am privit adanc in ochii aceia albastrii, largi, deschisi si limpezi ce ma priveau din inaltimea sinceritatii, Nebrass a atins punctul central al lucrurilor – umorul lucrurilor, miezul central al rasului. Da, rasul!
Prima mea carte, “Vad inainte, antrenorule” a atins latura ta sensibila. A doua mea carte, “Cand dragostea se-ntampla”, a atins centrul lacrimilor si al visului tau, aceasta noua carte ce va fi lansata in aprilie probabil, as dori sa-ti deschid comoara rasului cu hohote din adancuri. Pur si simplu sa razi!
Rasul este sanatate. Ma gandesc draga cititorule, sa te fac mai sanatos”, spune Mihai George Corui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *