Bogdan Saratean, nominalizat la Premiile Radio Romania Cultural

Dupa cum ne-a obisnuit de 18 ani, Radio Romania Cultural premiaza la inceput de primavara cele mai valoroase contributii pe plan cultural ale anului anterior. Cea de-a XVIII-a editie a galei va reuni luni, 19 martie 2018 pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti personalitati cu importante realizari in diferite domenii ale culturii.

Juriul de specialitate a facut deja cunoscute nominalizarile la cele opt categorii de premii: literatura, arte vizuale, film, teatru, educatie, muzica, stiinta, implicare civica. La categoria TEATRU au fost nominalizati „oameni care au schimbat lumea teatrala din Romania, in ultimii zece ani, performantele lor atragand atentia mai mult in 2017“. Este vorba despre Miki Braniste, directoarea festivalului „Temps d’Images“ de la Cluj, despre Lucian Varsandan, fostul manager al Teatrului German de Stat din Timisoara si nu in ultimul rand despre regizorul sibian Bogdan Saratean, apreciat „pentru consecventa dezvoltarii Festivalului ‹25 de ore de teatru non-stop› si a proiectelor BIS Teatru de la Sibiu.“

“Ma incearca senzatii contradictorii la aflarea vestii acestei nominalizari. Ma bucur enorm, pentru festival, pentru BIS, pentru echipa. Ma amaraste lipsa de siguranta financiara si legislativa in care suntem nevoiti sa crestem acest proiect, in continuare, dupa sapte editii reusite. Anul trecut festivalul nostru a fost in moarte clinica. L-am resuscitat tomnatic. Anul acesta vrem sa revenim in primavara, dar necunoscutele de ordin pragmatic mai ca ne sufoca. Da, aveam nevoie de acest imbold! Ce timing reusit. Ma inclin in fata echipei. Le foarte multumim partenerilor care ne-au fost si ne sunt alaturi in tot acest travaliu sisific. Hai, capu’ sus, avem treaba! Veti auzi numai de bine de Festivalul ‹25 de ore de teatru non-stop› si de proiectele BIS Teatru.”, a declarat Bogdan Saratean, directorul Festivalului „25 de ore de teatru non-stop“ si coordonatorul BIS Teatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *