Un mediesean a ilustrat cartea tatalui Loredanei Groza

Medieseanul Robert Edler a realizat ilustratia volumului pentru copii“ Basmele la ele acasa”, al carui autor este Vasile Groza, tatal Loredanei Groza. Cei doi au inceput colaborarea in anul 2014, cand Vasile Groza a fost in vizita la Medias si a vazut lucrarile de grafica facute de Robert. Impresionat de frumusetea lor, Groza i-a propus lui Robert sa ii trimita cateva lucrari, ca inspiratie pentru viitorul volum.

Dupa ce a primit desenele, Vasile Groza si-a tinut promisiunea si a scris cartea “Basmele la ele acasa”, inspirandu-se din desenele realizate de Robert, cartea fiind lansata in anul 2016. “Rugandu-l sa-mi dea si mie cateva lucrari ale domniei sale, mi le-a daruit cu mult drag spunandu-mi: “Sa se bucure si copiii!”. Iar eu am incercat sa scriu povestea fiecarui desen in acelasi fel in care si pictorul a gandit si executat lucrarea”, spune Vasile Groza, in prefata volumului.

Groza este cunoscut ca autor de carti pentru copii. Are 21 de carţi publicate, 28 de piese de teatru pentru copii. A scris şi cântece, are cinci CD-uri cu Mihai Constantinescu, Dan Bitman, Daniela Nane, Florin Piersic – tatal si fiul, plus povesti pe CD, cu Iurie Darie si Anca Pandrea.

Graficianul Robert Edler a avut pana acum mai multe expozitii de grup si a realizat lucrari care sunt in colectii din tara si strainatate. Fiind un infocat fan al genului stiintifico – fantastic si iubitor de muzica rock, Robert are un portofoliu imens de lucrari care ar face oricand parte din cadrul unei eveniment Comic Con, dedicat pasionatilor de filme, seriale, benzi desenate si jocuri video. Voi reveni in zilele urmatoare cu o galerie foto cu lucrari semnate de Robert Edler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *