Au revenit voluntarii straini pe santierul Habitat for Humanity

Un grup de 11 voluntari, studenti ai Scolii Internationale Frankfurt Rhein-Main, se afla saptamana aceasta pe santierul Habitat for Humanity din Medias. Cei 11 voluntari au sosit in Romania in urma cu o saptamana si s-au implicat in lucrarile de reabilitare a cladirii care va gazdui ateliere protejate pentru 200 de tineri din grupuri vulnerabile in Medias.

Grupul de voluntari prezenti la Medias sunt originari din 8 tari – Japonia, Coreea de Sud, Brazilia, Kazahstan, Republica Dominicana, SUA, Germania si Ungaria – si traiesc la Frankfurt.

Aflati la prima vizita in Romania, liceenii se afla aici pentru a veni in ajutorul unor tineri cu varste apropiate de a lor – 200 de tineri din Medias din grupuri defavorizate, care se lupta cu excluziunea sociala din cauza saraciei extreme, a etniei, dizabilitatilor sau a lipsei scolarizarii.

Pentru acestia, Habitat for Humanity Romania a construit o cladire cu 15 apartamente sociale, care sunt aproape de a fi finalizate, si reabiliteaza, impreuna cu voluntari din toata lumea, cladirea care a apartinut Scolii de Aviatie din Medias. Aici lucreaza cei 11 voluntari din Frankfurt de-a lungul saptamanii. Pana acum, ei au vopsit parterul si primul etaj al cladirii si au izolat termic podeaua si exteriorul. Dupa incheierea lucrarilor, tineri cu varste intre 18 si 25 de ani, din grupuri vulnerabile, vor urma aici cursuri pentru a invata diferite meserii si abilitati, pentru a reusi sa aiba o viata independenta.

”Voluntarii care se afla la Medias saptamana aceasta ne ofera tuturor o lectie de solidaritate si de umanitate. Au venit in Romania pentru a ajuta alti tineri mult mai putin norocosi decat ei. Pentru cei 200 de beneficiari ai proiectului pe care il derulam in parteneriat cu Asociatia Phoenix Speranta, o locuinta decenta si abilitati care sa le permita sa isi gaseasca un loc de munca reprezinta sansa la o viata independenta”, spune Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

Santierul de la Medias a gazduit pana in prezent aproape 200 de voluntari straini, care au lucrat la constructia celor 15 locuinte sociale si la renovarea cladirii unde tinerii vor urma cursuri de dezvoltare profesionala.

Pentru acest proiect, Asociatia Phoenix Speranta a obtinut o finantare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finantarea proiectului este asigurata de Habitat for Humanity Romania si de partenerii organizatiei (Holcim Romania, Wienerberger, Tondach), precum si de Consiliul Local Medias, care, pe langa o contributie financiara, a pus la dispozitie cladirea si terenul necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *