Locuitorii din centrul orasului reactioneaza la modificarile din trafic

Vineri, 2 februarie a.c., a avut loc o intalnire a locuitorilor din zona Honterus / Petru Rares / Turnului, avand ca subiect problemele actuale de trafic si schimbarile planificate si implementate deja in centrul orasului. Dupa discutii, locatarii din zona au hotarat sa trimita o scrisoare de sapte pagini administratiei locale. 

“In ultimii ani, s-a observat ca ceva a fost mereu “experimentat” cu traficul, deoarece nu a existat un concept clar, care sa fi fost gandit anterior de experti. A inceput cu stalpii metalici de pe marginea trotuarelor, trotuare si asa inguste; astfel, prin ingustarea suplimentara, nu mai permit, conform standardelor europene, ca doua carucioare de copii sa poata trece din ambele sensuri odata, lucru valabil si pentru trecatori.

In acest sens, stalpii deranjeaza, pe langa aspectul estetic. Autovehiculele parcate cu o roata pe trotuar, de ex., in strainatate sunt reglementate de semnul rutier si amenzi adecvate, ceea ce ar fi mai simplu si profitabil ptr. cand primii zece soferi vor fi amendati, caci astfel se opreste automat parcarea partiala pe trotuar.

Deja regulamentul a fost schimbat de mai multe ori si daca acest lucru este acum legat si de costuri suplimentare, atunci apare neintelegerea si neplacerea celor afectati, locuitorii riverani. Prin urmare, ar fi salutara o gandire mai amanuntita, luand in considerare toate problemele.

Este bine cunoscut faptul ca atat conducerea orasului, cat si consilierii locali sunt dornici sa discute aceste probleme cu cetatenii, la fata locului, fiecare locuitor ar aprecia pozitiv acest fapt. Cu toate acestea, de aceasta data pre-informatia a fost intr-un fel incat nu a ajuns aproape la nimeni. Oamenii au simtit ca li se pregateste o surpriza noua.

In trecut, in discutii similare, oamenii au fost informati prin scrisori in cutia postala sau au auzit de mai multe ori la posturile de radio sau TV locale si in ziarele locale, de data aceasta aproape nimeni nu a observat nimic. Desi toata lumea inregistreaza schimbarile pozitive dupa ultimele alegeri comunale, fiecare locuitor este de asemenea interesat de faptul ca valoarea vietii in orasul nostru sa creasca si sa nu fie afectata. In acest sens, aceasta sugestie si analiza a problemei trebuie inteleasa si nu doar ca o opozitie incapatanata”, se mentioneaza in finalul scrisorii.

Scrisoarea integrala trimisa Primariei se poate citi aici.

Un comentariu


  1. În principiu trebuie spus că în centrul istoric nu au ce căuta mașini. În afară de livrări și riveranii. Parcarea de mașini străine trebuie să se facă în lucruri special amenajate. Se pare că se pregătește ceva în sensul ăsta. Copiii se vor aduce la școală cu autobuze. Nu de către părinți. Parcarea pe Petru Rareș trebuiește total interzisă. Acolo să se facă zonă pietonală. La fel ca și pe Turnului și pe I. G. Duca. Deci sã se interzică traficul rutier general în centrul istoric. Cu excepții.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *