Evenimente dedicate Unirii din 1859

Maine la Medias sunt programate doua evenimente dedicate Unirii din 1859.

Primaria Municipiului Medias organizeaza luni, 22 ianuarie, o dezbatere avand ca tema ,,Unirea de la 24 ianuarie 1859″. Manifestarea se va desfasura in Sala de sedinte ,,Daniel Thellmann” , incepand cu ora 17:00.
Invitati la aceasta masa rotunda sunt istorici si oameni de cultura din Medias, Sibiu si Turda: Alexandru Huditeanu, Alexandru Bucur, Dionisie Turcu, Delia Voina, Razvan Mihai Neagu, Vasile Marculet, Helmuth Knall, Mihai Chiriac, Ion Mihai Ionescu, Dan Ramf, Viorel stefu.

Muzeul Gazelor Naturale organizeaza in data de 22 ianuarie, incepand cu ora 13:00, evenimentul “24 ianuarie-Ziua Micii Uniri”, dedicat implinirii a 159 de ani de la infaptuirea Unirii Principatelor Romane Moldova si tara Romaneasca.
tinand cont de specificul institutiei, muzeul doreste sa aduca in atentia elevilor, prin muzeograful Angela Paucean, o evocare a momentelor de inceput ale istoriei gazului natural in Romania. in cadrul actiunii, elevii scolii Gimnaziale “Hermann Oberth”, coordonati de prof.dr.de istorie- Mihai Chiriac, vor sustine alocutiuni referitoare la procesul de infaptuire a Unirii Principatelor Romane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *