Retrospectiva 2017: Expeditii mediesene

In acest an, cativa medieseni au reusit sa escaledeze varfuri din Himalaya, Iran, Georgia, Uganda, Italia si sa ajunga pe cel mai inalt vulcan din America de Nord. Doi medieseni au reusit in acest an sa escaladeze un varf din Himalaya.

 

Adrian Andone si Ioan Manta si-au planificat o expeditie in premiera pentru orasul de pe Tarnava Mare si au reusit sa ajunga pe varful Imja Tse (Island Peak), cu o inaltime de 6.189 metri. Escaladarea varfului a avut loc in data de 24 octombrie a.c., a durat peste opt ore si a fost foarte solicitanta. La intoarcerea pana la tabara de baza, unde exista semnal de telefon, mediesenii au facut trei zile. “A fost cel mai greu munte pe care l-am urcat vreodata”, mi-a spus Andone.

Un grup de sapte medieseni a escaladat, in luna iulie, un munte de peste 4000 de metri. Escalada varfului Gran Paradiso (Italia), cu o altitudine de 4.061 metri, a fost realizata in data de 17 iulie a.c., mediesenii dedicand escalada celor 750 de ani de atestare documentara a Mediasului.

Un grup de medieseni au efectuat o expeditie pe cel mai inalt vulcan din America de Nord. Dan Caba, Anikó Jakab si Constantin Totan au plecat, in 29 noiembrie a.c., sa escaladeze varful Pico de Orizaba, din Mexic.

Pico de Orizaba (5636 m) este cel mai inalt vulcan din America de Nord; Citlaltepetl, cum ii spun localnicii si care inseamna „virful cu stea”, se afla intre statele Puebla si Veracruz si face parte din lantul vulcanic mexican, impreuna cu vulcanul activ Popocatepetl, Iztaccihuatl si mai micii in altitudine Nevado del Toluca si La Maliche. Citlaltepetl face parte din Circuitul Seven Volcanoes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *