Mediasul sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei!

Primaria Municipiului Medias ii invita pe medieseni in data de 1 Decembrie 2017, de la ora 12:00, in Piata Corneliu Coposu, pentru a sarbatori impreuna Ziua Nationala a Romaniei, la 99 de ani de la Unirea Transilvaniei cu Romania in anul 1918.


Spectacolul folcloric sustinut de catre artisti locali si binecunoscuta interpreta Veta Biris, fanfara militara, parada cu cai, lansarea de carte a autorilor Romeo Stoia, Liviu Pintican Iuga coordonata de catre prof. Hellmuth Knall – sunt cateva dintre elementele pregatite in program pentru toti cei prezenti la acest eveniment important pentru romani.
Anul acesta, pentru a completa seria proiectelor dedicate aniversarii orasului medieval, se va dezveli, la ora 13.30, in holul Primariei, un ansamblu de placi comemorative cu primarii Mediasului incepand din anul 1559 si pana in prezent.
Activitatile pentru ziua de 1 Decembrie vor incepe la ora 12:00 cu programul artistic, vor continua cu momente culturale si vor culmina la ora 14:30 cu manifestarile traditionale: slujba religioasa, depuneri de coroane si parada militara pregatita de unitatile de profil. Toate acestea vor avea loc in Piata Corneliu Coposu.
Sunt asteptati in aceasta zi de mare sarbatoare reprezentanti ai Institutiei Prefectului si ai Consiliului Judetean Sibiu, ai institutiilor de invatamant, ai societatilor comerciale si ai administratiei publice locale, respectiv zonale.

Programul intregii zile este urmatorul:

 • Program artistic in Piata Corneliu Coposu:
  Ora 12:00 
   Costel Popa
  Ansamblul folcloric ,,Cununa Blajelului’’
  Ansamblul folcloric ,,Doina Dirlosului’’
  Ansamblul folcloric ,,Purtata’’
  Veta Biris
 • Program cultural in Sala de sedinte ,,Daniel Thellmann’’
  12.30 – Lansare de carte: „Mediasul si personalitati mediesene oglindite in filatelia locala si nationala“. Autori Romeo Stoia si Liviu Pintican Juga, coordonator Helmuth Knall
  13.30 – „Dezvelirea unui ansamblu de placi comemorative cu primarii Mediasului incepand cu anul 1559 si pana in prezent“
 • Ceremonial militar si religios in Piata Corneliu Coposu:
  Ora 14:30 
  Inceperea ceremoniei militare
  Prezentarea onorului
  Salutul Drapelului 
  Intonarea Imnului National al Romaniei
  Oficierea Serviciului Religios
  Rostirea de alocutiuni de catre oficialitati
  Depuneri de coroane
  Realizarea dispozitivului de defilare
  Defilarea detasamentelor militare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *