Inaugurarea Targului de Craciun din Sibiu 2017

Anul acesta se desfasoara cea de-a XI-a editie a Targului de Craciun din Sibiu, sub denumirea Christmas in Sibiu – Food.Fun.Culture. 2017. Inaugurarea a avut loc in 17 noiembrie ora 19, cu un concert de nai, la fel ca in 2007, sustinut de Radu Nechifor & Friends, avand ca invitat special pe Ozana Barabancea. Pentru a marca deceniul trecut de la incheierea programului Sibiu Capitala Culturala Europeana au fost amplasate in premiera peste 100 casute cu expozanti din tara si strainatate, dar si atractii numeroase pentru copii.

Pe langa toate acestea, Piata Mare a fost din nou iluminata de proiectiile de mari dimensiuni, care creaza o atmosfera veritabila de iarna. De asemenea, pentru prima data, Sibiul a fost ocupat de turisti in proportie de aproape 100% inca din primul weekend a Targului de Craciun, cu doua saptamani mai devreme decat in trecut. Pentru zilele din jurul datei de 1 Decembrie, toate locurile de cazare fiind deja epuizate inca de saptamana trecuta.

Peste 100 expozanti si o zona de Street Food

Pentru a marca deceniul trecut de la la programul Sibiu 2007 Capitala Culturala Europeana a fost depasit pragul de 100 de expozanti, 103 fiind prezenti la editia din acest an, veniti din tara si strainatate. De asemenea, a fost amenajata o mica “piateta” de Street Food, unde rulote cu vin fiert, hamburgeri, loaded rfies (cartofi prajiti cu topping-uri interesante), carnati la gratar dar si o rulota speciala, cu cocktail-uri calde inedite.

Proiectii si mai spectaculoase

Editia 2017 aduce din nou in prim plan o proiectie grandioasa de Craciun, o proiectie realizata pe toate cladirile din Piata Mare, pornita in fiecare seara. Pentru a realiza acest proiect vor fi montate numeroase de proiectoare arhitecturale, care vor crea o padure de brazi cu ninsoare. O noutate pentru 2017 este latura vestica a pietei, unde se vor proiecta mai multe scene, care se schimba si vor ofera un aspect divers acestei laturi.

Inaugurarea – Christmas Sounds Good cu Radu Nechifor si Ozana Barabancea

Aceasta proiectie speciala a fost pornita in cadrul spectacolului “Christmas Sounds Good”, sustinut de naistul Radu Nechifor & Friends si Ozana Barabancea, ca o legatura simbolica cu inaugurarea primei editii a Targului, cu un concert al maestrului Gheorghe Zamfir.

Inscrieri online la Atelierul lui Mos Craciun

Copii sunt asteptati si anul acesta la Atelierul lui Mos Craciun, unde pot participa la atelierul de biscuiti, la cel de lumanari, de pictat turta dulce sau de decoratiuni Pixel Art. Pentru grupele de gradinita si scoala este pregatit un sistem de rezervari online disponibil pe http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/. Vizitarea Atelierului este o idee buna in Saptamana Altfel, desfasurata anul acesta si iarna.

Targul de Craciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociatia Events for Tourism, initiat in anul 2007 de Biroul Atasatului Social al Ambasadei Austriei in Romania, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, in parteneriat cu municipalitatea sibiana. Evenimentul a ajuns cunoscut in tara si strainatate pentru amploarea, atmsofera si traditia creata.

In cadrul evenimentului se desfasoara proiectul “Christmas in Sibiu. Food.Fun.Culture 2017” – cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *