Hramul Bisericii Ortodoxe din Cimitirul Municipal Medias

Duminica, 22 octombrie, Biserica Ortodoxa ”Sfintii Apostoli Petru si Pavel si Sfintii Marturisitori Transilvaneni” din Cimitirul Municipal Medias, isi sarbatoreste hramul de toamna. Manifestarile prilejuite de acest eveniment incep sambata, 21 octombrie, la ora 18.00, cu slujba Vecerniei, urmata de proiectia unui film despre evenimentele importante din viata bisericii si despre activitatile Centrului Bisericesc ”Sf. Nectarie”, care functioneaza aici.

Sarbatoarea lacasului de cult va continua duminica de la ora 10.00, cu Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur, oficiata de preotul-paroh Flaviu Gabriel Fleser, alaturi de un sobor de preoti, in fruntea carora se va afla parintele Ovidiu Ioan Gaban, protopop al Protopopiatului Ortodox Roman Medias.

Momentele muzicale ale slujbei vor fi completate de pricesne interpretate de solista Anca Marginean si de un grup de tineri din Maramures. La ora 11.45, toti cei prezenti sunt invitati sa urmareasca sceneta ”In cautarea sufletului pierdut”, realizata de tinerii care participa atat la slujbele bisericii, cat si la activitatile Centrului Bisericesc ”Sf. Nectarie”.

Biserica ortodoxa ”Sfintii Apostoli Petru si Pavel si Sfintii Marturisitori Transilvaneni” din Cimitirul Municipal Medias a fost construita intre anii 1966-1968 si a fost sfintita in anul 2006, de catre IPS Dr. Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Centrul Bisericesc ”Sf. Nectarie”a fost inaugurat in 23 octombrie 2016, aici desfasurandu-se activitati educative, culturale si caritabile cu tinerii din parohie, iar zece persoane nevoiase primesc zilnic cate o masa calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *