Remember: Dubla aniversare a pilotului George Puflea

In aceasta luna, avem o dubla aniversare a pilotului George Puflea. Medieseanul Puflea a avut un rol important in miscarea aeronautica din Mexic, fiind, in urma cu peste o suta de ani, printre fondatorii scolii Escuela Nacional de Aviación din aceasta tara.

Luni, 16 octombrie a.c., s-au implinit 143 de ani de la nasterea lui George Puflea, motiv pentru care una dintre nepoatele sale din Mexic, Lucia Pufleau, a tinut neaparat sa vina in orasul natal al bunicului ei, sa vada panoul de la Muzeul Municipal Medias, realizat in colaborare cu Asociatia Culturala “Mediasul nostru”.

Si data de 6 octombrie este una speciala pentru pilotul Puflea. La aceasta data s-au implinit 110 ani de cand medieseanul a trecut Atlanticul si s-a stabilit in Statele Unite ale Americii. La varsta de 24 de ani, mediseanul s-a imbarcat in Germania, la Bremen, la bordul unui vapor cu destinatia America. Puflea a activat ca pilot-sef si instructor in cadrul scolii de aviatie Moisant din New York, Statele Unite ale Americii intre anii 1913-1914.

Alte detalii despre activitatea pilotului George Puflea gasesti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *