O duminica superba, cu Questo si Drumul Cetatilor, la Sibiu

Questo si Drumul Cetatilor au poposit duminica la Sibiu si i-au invitat pe amatorii de quest-uri la o poveste dinamica, plina de aventuri, pe strazi cunoscute si mai putin cunoscute din cetatea de pe Cibin.

Intalnirea a fost la bustul lui Francisc I, la ora 13:30, si au participat peste 30 de persoane din Sibiu si alte localitati. Organizatorii ne-au impartit in 14 echipe si, pe o vreme foarte frumoasa, am plecat sa cautam indiciile si sa dam check-in la opt obiective in interiorul orasului, fortificatii importante care au protejat cetatea de-a lungul anilor.

A fost o intrecere in toata regula. Unele echipe s-au deplasat in pas alergator sau chiar au fugit, pentru a fi siguri ca ajung primii la fiecare obiectiv. Dragos a fost cel mai tanar participant la quest si a facut echipa cu tatal sau.

Cei doi au primit la final o mentiune speciala. O alta echipa a fost compusa dintr-un nevazator, cu cainele sau ghid (Phantom) si cu prietena sa. Cei trei au facut tot traseul si l-au facut cu zambetul pe buze. Un exemplu absolut superb! Jos palaria!

Castigatorii questului a fost o trupa de re-enactment din Sibiu. Au venit imbracati cu haine medievale si aveau arme (secolele XII-XIII) facute de ei. Cand i-am vazut, am crezut ca ei au venit doar sa faca figuratie, la invitatia organizatorilor, dar de fapt ei erau nerabdatori sa inceapa.

Toate echipele au ajuns cu bine la finish, dupa care ne-am dus la Oldie Pub, pentru o portie de folk oferita de trubadurul Marius Matache.

Inainte de premiere, i-am luat la intrebari pe organizatori, Vica Schipor (Bitdefender) si Claudiu Petria (Questo), care au fost foarte incantati de numarul participantilor si modul in care a decurs competitia. Chinezu, de la Kooperativa 2.0, a fost si el prezent la datorie. Sper sa organizam impreuna cu cei de la Questo si Drumul Cetatilor un quest si la Medias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *