Concursul national de lectura ”Batalia Cartilor” se apropie de final

In data de 12 octombrie 2017, de la ora 14.45, in Sala de sedinte ”Daniel Thellmann” din cadrul Primariei Municipiului Medias va avea loc finala concursului de lectura „Batalia Cartilor“ si vom afla cine va reprezenta orasul nostru, la inceputul anului 2018, la competitia nationala organizata de catre Biblioteca Judeteana ”O. Goga” din Cluj Napoca.

Pana acum, au avut loc doua ateliere de lectura si dezbatere, in cadrul carora participantii la acest concurs au expus cartile preferate si au adus argumente prin care sa stimuleze lectura in randul tinerilor. Vor fi acordate premii pentru cele mai bune carnete de lectura si cea mai frumoasa fisa de lectura a anului 2017. De asemenea, va fi aleasa cartea anului, iar participantii se vor intrece in cadrul dezbaterii ”Convinge-ma sa citesc!”

Finalistii vor raspunde la intrebarile adresate de catre juriul format din reprezentantii Bibliotecii Judetene ASTRA din Sibiu si vom afla cine sunt cititorii care vor realiza o pledoarie pentru carte si cine va convinge, pana la finalul anului, alti doi tineri sa citeasca o carte anume. “Va invitam sa ii sustineti pe elevii participanti in a-si prezenta, in fata unui public interesat, cartile preferate, astfel incat fiecare elev sa aiba o echipa formata din zece sustinatori”, spun organizatorii.

Acestia vor participa ulterior la Marsul Cartii, pe traseul Piata Regele Ferdinand I-Str. Petofi Sandor–Piata Corneliu Coposu, joi, 12 octombrie, ora 14.30. Participantii vor porni din fata Bibliotecii Municipale ”St. L. Roth”, cu afise, cu pancarde, cu stegulete si cu bannere colorate.

Elevii isi vor pune in valoare talentul artistic si vor dezvalui cele mai interesante momente din cartile citite, atat pentru a realiza materialele de promovare pentru Marsul Cartii, cat si pentru a se pregati pentru dezbaterea ”Convinge-ma sa citesc!”, care va avea loc in Sala de sedinte ”Daniel Thellmann” din cadrul Primariei Muncipiului Medias. Inscrierea la acest concurs a adus copiilor o serie de competente: intelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente si interpretari proprii, in scris si oral, in cadrul atelierelor si dezbaterilor organizate pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *