Festivalul Recoltei

Primaria Municipiului Medias, prin SC Piata Prim Com SA si Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret organizeaza in zilele de 7 si 8 octombrie a.c., traditionala sarbatoare a „Festivalului Recoltei“. Deschiderea oficiala va avea loc sambata, 7 octombrie, ora 12:00, in Piata Corneliu Coposu.

In fiecare din cele doua seri, atmosfera de sarbatoare din Piata Corneliu Coposu va fi intretinuta de binecunoscuti artisti. Sambata, 7 octombrie, vor urca pe scena Doinel Handorean, Ho-Ra si Ro-Mania, iar duminica, 8 octombrie, ne vor delecta Nicolae Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean, Kronos si Nemuritorii.

Pe langa cunoscutele standuri cu preparate traditionale si deja celebrele „Parada costumelor de toamna“ si concursurile „Cel mai Frumos Stand“ si „Camara Traditionala“, editia de anul acesta vine cu noutati pentru mediesenii si turistii care vor participa la manifestare.

Sambata, 7 octombrie a.c., incepand cu ora 10:00, Piata Corneliu Coposu va fi animata si prin concursul inedit „Gateste zacusca si distreaza-te“, la care s-au inscris echipe ale societatilor comerciale din oras. Tot pentru ziua de sambata, organizatorii si-au propus si prepararea unui urias ceaun.

Ca si in editiile precedente, copiii de la unitatile de invatamant din oras vor participa la „Parada Costumelor“. Acestia vor putea fi admirati pe traseul Casa Schuller –  Piata Regele Ferdinand I – Str. Petofi Sandor, avand ca punct final Piata Corneliu Coposu, unde o parte din micii artisti vor sustine si un program artistic, pe scena amplasata in fata Primariei.

Pentru ziua de 8 octombrie a.c., invitatii vor degusta din produsele preparate in bucataria gospodinelor, vor savura din vitelul la protap pregatit de catre organizatori si vor putea lua parte la un moment deosebit – pregatirea traditionala a mustului, in lin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *