Echipa filmului Breaking News ajunge azi la Sibiu

Filmul Breaking News a intrat ieri, 29 septembrie in cinematografele din tara. Echipa filmului este in caravana, iar la Sibiu vor ajunge sambata, 30 septembrie, la Teatrul Gong, de la ora 19.00. Acolo publicul se va intalni si va discuta cu doi producatori: producatorul Bogdan Craciun si actrita Floriela Grapini, care interpreteaza rolul producatoarei de televiziune din film.

Dupa moartea tragica a cameramanului sau, in timpul unei filmari, Alex Mazilu este trimis sa faca un reportaj in memoriam despre viata acestuia. Cu trei zile inainte de Craciun, intr-un orasel de pe litoralul Marii Negre, reporterul incearca sa reconstituie viata colegului sau, prin ochii celor care i-au supravietuit. Ce alegi sa redai din viata unui om? Cum isi vede fiica lasata in urma tatal disparut? Cat de departe merita sa mergi pentru a-ti face meseria?

Productia filmului Breaking News a fost complicata incepand chiar cu prima secventa a filmului. Sa pui in aplicare jumatate de pagina de scenariu in care este descrisa o explozie intr-o fabrica este ceva extrem de laborios. Au avut o zi de pregatire si una de filmare.

„A trebuit sa decidem din ce material facem zidul, de unde cade, cat din zid cade, pe cine cade, cat de mult timp ar dura refacerea lui, cate duble ne-am permite sa facem, cum protejam actorii, de unde o filmam, cat de mult praf trebuie sa fie. si nimeni nu stie lucrurile astea de la inceput”, povesteste producatorul Bogdan Craciun. in filmografia productatorului Bogdan Craciun se numara titluri precum „De ce eu?”, in regia lui Tudor Giurgiu, „Cainele Japonez”, in regia lui Tudor Jurgiu sau scurt-metrajul „Prima noapte”, in regia lui Andrei Tanase.

Floriela Grapini este actrita, dar si unul dintre cei mai cunoscuti directori de casting din Romania. Ea a putut fi vazuta in „E periculoso sporgersi, in regia lui Nae Caranfil. Regizoarea Iulia Rugina o chemase la un casting initial pentru alt rol, dar dupa proba a fost sigura ca o doreste pentru rolul producatoarei care il insoteste pe Alex Mazilu, reporterul interpretat de Andi Vasluianu, in deplasare pentru realizarea materialului in memoriam.

O a doua proiectie a filmului Breaking News va avea loc duminica, 1 octombrie la Teatrul Gong, de la ora 19:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *