Filmul „Octav” are proiectie speciala la Sibiu

„Octav”, lung-metrajul cu Marcel Iures in rol principal, va avea proiectie speciala la Sibiu, pe data de 8 octombrie 2017, la Cinema Arta, de la ora 19:00. Evenimentul isi propune sa faca cunoscut publicului sibian un film aparte in peisajul cinematografic romanesc, prin imbinarea dintre emotie si nostalgie, filmul reprezentand o „declaratie de celebrare a vietii”, ce transpune o serie de imagini calde si poetice despre Romania.

Spectatorii sibieni vor avea, astfel, ocazia sa vizioneze filmul in compania lui Marcel Iures, actorul principal din „Octav”, Alessia Tofan, personajul feminin pricipal, Eric Aradits (care il joaca pe „Octav” in copilarie) si a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este si co-scenaristul acestui film. Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat in varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata in timp, inapoi la anii copilariei sale, pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai.

Pelicula a fost selectionata in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal, Canada, 2017, la sectiunea Focus on World Cinema, un festival de traditie pentru cinematografia mondiala, aflat la cea de-a 41-a editie.

Filmul „Octav”, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distributie de exceptie: Marcel Iures (nascut la Bailesti, Dolj), Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Stefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan s.a.. Filmarile au avut loc in perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Campulung Muscel si la Studiourile Cinematografice Bucuresti (Buftea).

Coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (producator Adela Vrinceanu-Celebidachi), filmul „Octav” este clasificat cu AG (Audienta Generala). Eveniment organizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Municipal Sibiu. Sponsor: Romgaz, Cona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *