Voluntari din 8 tari au lucrat la Medias

Voluntari din 8 tari din intreaga lume – Chile, Columbia, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Australia, SUA, Irlanda si Anglia – au lucrat saptamana aceasta pe santierul Habitat for Humanity din Medias. Cei 19 voluntari au sosit in Romania la inceputul saptamanii pentru a ajuta la constructia a 15 locuinte sociale si la reabilitarea unei cladiri care va gazdui ateliere protejate pentru 200 de tineri din grupuri vulnerabile in Medias.

Cei 19 voluntari au petrecut patru zile pe santierul Habitat for Humanity din Medias pentru a da o mana de ajutor celor 200 de beneficiari – tineri din Medias cu varste intre 18 si 25 de ani care se lupta cu excluziunea sociala din cauza saraciei extreme, a etniei, dizabilitatilor sau a lipsei scolarizarii. O parte dintre beneficiari vor locui in cele 15 locuinte sociale in curs de constructie si vor participa la ateliere si cursuri de dezvoltare profesionala in centrul de training reabilitat de voluntarii internationali.

18 dintre voluntari sunt la prima vizita in Romania, insa planuiesc deja sa revina in calitate de turisti. Voluntarii straini veniti sa ajute pe santierul Habitat for Humanity din Medias lucreaza pentru ACI Worldwide, o companie americana prezenta si in Romania, care dezvolta software pentru platile electronice. Pentru patru zile, ei au inlocuit video-conferintele, emailurile si programarea pentru a contribui la ridicarea blocului cu apartamente sociale si la reabilitarea cladirii catre a apartinut Scolii de Aviatie din Medias.

”Am fost voluntar si pentru alte actiuni Habitat for Humanity in Columbia si El Salvador, insa doar pentru o singura zi. Experienta de voluntar pe santier te determina sa iti dai seama, de fapt, cat de norocos esti si te ajuta sa apreciezi ceea ce ai”, povesteste voluntarul Frederico Villanova, din Bogota, Colombia.

”Munca voluntarilor internationali la Medias inseamna foarte mult pentru cei 200 de tineri din grupuri vulnerabile care sunt beneficiari ai proiectului. O locuinta decenta si o educatie care sa le permita sa aiba un loc de munca le va schimba viitorul acestor tineri, care acum se lupta cu efectele excluziunii sociale. Fiecaruia dintre noi ii sta in putere sa dea o mana de ajutor, asa cum ne-au aratat si voluntarii care au calatorit mii de kilometri pana la Medias”, spune Roberto Patrascoiu, director National Habitat for Humanity Romania.

Santierul de la Medias a gazduit pana in prezent aproximativ 150 de voluntari straini, care au lucrat la constructia celor 15 locuinte sociale si la renovarea cladiri unde tinerii vor urma cursuri de dezvoltare profesionala.

Pentru acest proiect, Asociatia Phoenix Speranta a obtinut o finantare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finantarea proiectului este asigurata de Habitat for Humanity Romania si de partenerii organizatiei (Holcim Romania, Wienerberger, Tondach), precum si de Consiliul Local Medias, care, pe langa o contributie financiara, a pus la dispozitie cladirea si terenul necesare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *