Catalin Precup participa la proiectul „SIBIU | 2.10”

Artistul plastic mediesean Catalin Precup participa la proiectul „SIBIU | 2.10”. Expozitia face parte din proiectul „SIBIU | 2.10”, desfasurat de Asociatia Brukenthal von Studio si inclus in Agenda Culturala a Municipiului Sibiu pe anul 2017. Actiunea este cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu.

In 1808, artistul Franz Neuhauser cel Tanar picta binecunoscuta veduta a Sibiului, in prezent expusa la Galeriile de Arta din cadrul Muzeului National Brukenthal. Aproape 210 ani mai tarziu, in 2017, Asociatia Brukenthal von Studio isi propune un demers similar, prin pictarea unei noi panorame a Sibiului, ce va fi prezentata in cadrul expozitiei „SIBIU | 2.10”. Panorama este compusa din cinci module a caror dimensiune insumata este de 1,25 x 5,00 metri. Fiecare modul este pictat de cate un artist sibian, in stilul caracteristic fiecaruia, insa conferind lucrarii un caracter unitar.

Pe langa panorama, in expozitie vor mai fi incluse cinci tablouri reprezentand Sibiul in viziunea individuala a fiecarui artist, o fotografie a orasului, respectiv reproducerea fotografica a lucrarii lui Franz Neuhauser, cea care a inspirat proiectul „SIBIU | 2.10”. Atat artistii, cat si curatorul sunt membri ai grupului Brukenthal von Studio, infiintat in anul 2016, cu scopul de a dinamiza scena artelor vizuale contemporane sibiene. Surprinzand un moment din viata cotidiana contemporana a orasului, panorama este un dar oferit de Asociatia Brukenthal von Studio comunitatii sibiene, cu ocazia aniversarii, in 2016, a 825 de ani de la prima atestare a orasului, respectiv cu ocazia celebrarii, in 2017, a 200 de ani de la deschiderea Muzeului Brukenthal pentru public.

Cu ocazia vernisajului, va fi lansat si catalogul bilingv al expozitiei (romana – engleza), intitulat „SIBIU | 2.10: behind-the-scenes”.

Artisti: Adrian Luca, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa, Catalin Precup, Robert Strebeli

Curator: Laura Coltofean

Locul de desfasurare: Sala Atrium, Primaria Municipiului Sibiu

Durata: 24 august – 8 septembrie 2017 Vernisaj: joi, 24 august, ora 18:00

Organizator: Asociatia Brukenthal von Studio

Finantator: Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu Partener: Muzeul National Brukenthal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *