O medieseanca la Scoala de vara “Oxford for Romania”

O medieseanca participa la Scoala de vara “Oxford for Romania”. Este vorba de Teodora Popa, din clasa a XI-a a Liceului Teoretic Axente Sever. Teodora  a fost selectata intre cei 21 de elevi din Romania care vor participa la cursuri de vara la Oxford si Londra.

Intre 26 august si 3 septembrie 2017, peste 20 de romani care studiaza si lucreaza in Oxford si Londra vor sustine voluntar ateliere si cursuri intr-o varietate de domenii, de la astrofizica si neurostiinte, pana la cultura politica si orientare in cariera. Pe langa cursurile care se vor desfasura in mai multe colegii ale Universitatii Oxford, elevii vor avea parte de tutoriale individuale, activitati sociale si artistice, dezbateri, vizionari de film si o excursie la Londra

Scopul principal al scolii de vara „Oxford for Romania” este sa expuna elevii unui alt sistem educational, sa ii incurajeze sa devina mai implicati in comunitatile locale si sa isi construiasca propriul traseu in cariera.

Scoala de vara „Oxford for Romania” este un proiect bazat 100% pe voluntariat. Toate fondurile stranse sunt folosite pentru bursele integrale oferite participantilor. Aceasta este prima scoala de vara multidisciplinara organizata la o universitate din strainatate, destinata liceenilor romani din clasele a X-a si a XI-a care provin din familii cu posibilitati financiare limitate. Proiectul s-a nascut anul trecut din dorinta unor profesionisti si universitari romani de a oferi unor elevi din Romania sansa de a cunoaste, pentru o saptamana, mediul universitar din Oxford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *