Caravana TIFF revine la Medias

Spectatorii din Medias au invitatie la film in aer liber pe 21 si 22 august, in Piata Regele Ferdinand I. In cele doua zile, Caravana TIFF – care calatoreste prin tara pentru al optulea an –  isi va instala ecranul urias incepand cu ora 21.30 si va proiecta doua dintre titlurile din selectia Festivalului International de Film Transilvania.  Intrarea este libera.

Prima seara, 21 august, vine cu Povestea iubirii. Bazat pe bestseller-ul cu acelasi nume scris de Nicole Krauss si tradus in peste 35 de limbi, filmul urmareste povestea de dragoste dintre doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea razboi mondial par sa-i desparta pentru totdeauna. Productia a fost filmata partial in Transilvania, iar regia ii apartine renumitului cineast roman stabilit in Franta Radu Mihaileanu. „Toate filmele mele sunt povesti de dragoste”, spune regizorul. „Povesti disperate de dragoste, despre oameni obisnuiti care infrunta obstacole si o iau de la capat, coplesindu-ne cu grandoarea si splendoarea lor”.

Un film romanesc, Vara s-a sfarsit, va readuce pe marele ecran, in a doua seara, atmosfera anilor ’90, „cand nu aveam nici smartphone-uri, nici tablete si nici Facebook. Cand sa fii online insemna sa iesi in curtea scolii, maidanul din spatele blocului era cel mai tare afterschool, iar blugii largi si sapca cu Chicago Bulls erau cel mai tare status (si un statement, in acelasi timp)”, potrivit regizorului Radu Potcoava. Filmul are ca protagonisti doi pusti care se imprietenesc intr-o vacanta de vara, in preajma eclipsei de soare din 1999, si convin sa joace un joc periculos, fara sa-si imagineze consecintele.

Program 21-22 august | Piata Regele Ferdinand I, 21.30

Luni, 21 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihaileanu)

Franta, Canada, Romania, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un batran imigrant polonez, traieste rememorand marea iubire a vietii sale. La celalalt capat al metropolei, in Brooklyn, adolescenta Alma isi da seama cu uimire ca s-a indragostit de chipesul ei coleg de clasa. Nimic nu pare sa-i lege pe batranul Leo si pe tanara Alma. Si cu toate acestea… Cel mai nou film al lui Radu Mihaileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat partial in Transilvania!

Marti, 22 august

Vara s-a sfarsit (r. Radu Potcoava)

Romania, 105’

Eclipsa totala de soare din 1999. Doi pusti isi petrec vacanta de vara la Cernavoda, pe malul Dunarii. Unul dintre ei accepta sa-l ajute pe celalalt sa-si santajeze tatal absent inscenandu-si rapirea, fara sa-si dea seama de consecintele jocului lor. Cu: Ofelia Popii, Serban Pavlu, Nicholas BohorDan Hurduc.

Ajunsa la a opta editie, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului International de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmarind filme in aer liber anul trecut, intre lunile iulie si septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *